Streepje Vintage in je Interieur

Streepje Vintage in je Interieur

     

Dit jaar is vintage niet weg te slaan uit de decoratietrends! Oude serviezen, Scandinavische meubelen en handgeschilderde motieven zijn superhip. Designers schuimen kringloopwinkels en antiekbeurzen af, en renoveren en reproduceren oude voorwerpen met een hedendaagse twist.

Bealstone brengt een streepje vintage in je interieur

Antiekwinkels trekken een nieuw publiek aan, op zoek naar hét trendvoorwerp van het moment. BEAL is zoals altijd een voorloper en had die terugkeer naar de jaren 60 al zien aankomen. We stellen je dan ook graag BEALSTONE® voor, een eigentijds alternatief voor beton van het type granito/terrazzo: een volledig personaliseerbare coating om je vloeren, muren en meubels nieuw leven in te blazen.

De minerale sfeer maakt zijn grote rentree Granito/terrazzo kwam oorspronkelijk uit het Italiaanse Venetië overgewaaid en werd destijds vaak gebruikt om woningvloeren te bedekken. Het behoort tot een van de oudste technieken in Italië.


Bealstone brengt een streepje vintage in je interieur

In de jaren 20 en vooral na de Tweede Wereldoorlog kwam het opnieuw in de mode, tot de jaren 60. Granito/terrazzo ademt een minerale sfeer uit en past dan ook perfect bij de transformatie van industriële ruimtes tot woningen, uitgepuurde ruimteconstructies waarin de vloer een kunstwerk op zich is.

BEALSTONE, sterk personaliseerbaar
Met BEALSTONE ziet een nieuwe generatie coatings het levenslicht. Naast marmer kunnen er nog tal van andere granulaten aan de bereiding worden toegevoegd. Bijna alles is mogelijk: stukjes spiegel, glas, keitjes, lovertjes… Deze techniek voert je terug tot de essentie van de materie en bezorgt je vloeren, muren en meubels een unieke look.


Bealstone brengt een streepje vintage in je interieur

Zin in een beige vloer met granulaten van blauwe steen? Alles is mogelijk: tijdens het mengen worden er BEALCOLOR®-pigmenten aan toegevoegd. Oorspronkelijk werd granito/terrazzo alleen gebruikt voor vloeren van nieuwe gebouwen, maar met BEAL slaat hij een nieuwe weg in:

  • Het hoeft niet langer natgeschuurd te worden. Doordat het product drooggeschuurd kan worden, kan het ook geplaatst worden in een bewoond gebouw.
  • Met zijn beperkte dikte (vanaf 3 mm, afhankelijk van de keuze van de aggregaten) biedt de coating BEALSTONE® een esthetisch voordeel. Bovendien heeft het geen voegen nodig, tenzij de uitzettingsvoegen van de bestaande drager die gerespecteerd moeten worden.
  • Het biedt de mogelijkheid om oude vloeren in hun oorspronkelijke staat te herstellen.


Bealstone brengt een streepje vintage in je interieur

Voor een kwalitatief en exclusief aanbod op maat, luistert het BEAL-team aandachtig naar de wensen van de klanten. Bijvoorbeeld door granulaten en pigmenten te zoeken die zo dicht mogelijk bij het origineel liggen.

BEALSTONE®, een Belgische innovatie
BEALSTONE®, geïntroduceerd eind 2011, wordt ontwikkeld en geproduceerd in België door de onderneming BEAL. Dit product beantwoordt aan de verwachtingen van creatievelingen die steeds op zoek zijn naar nieuwe ideeën.

Prijs: tussen 110 en 150 euro per m2 excl. btw, product en plaatsing door een professional inbegrepen. De prijs varieert afhankelijk van de te bedekken oppervlakte, de dikte, de hoeken, enz.


Over Beal – www.beal.be
BEAL werd opgericht in de jaren 70. Het Belgische familiebedrijf BEAL® begon als groothandelaar in gespecialiseerde bouwproducten, maar ontwikkelde en produceerde vanaf 1980 zijn eigen assortiment van producten: ‘BEAL® PRODUCTS’. Dit assortiment bevat een zestigtal producten die een antwoord willen bieden op de verschillende types vocht en de specifieke problemen waarmee de bouwsector te maken krijgt. De producten van Beal kunnen worden toegepast bij de verschillende stappen van het bouwproces: van de bouw tot de restauratie, van gevels tot interieurafwerking.
Naast de thuismarkt België exporteert BEAL naar Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Nederland, Zwitserland, Italië, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Afrika, Vietnam en Japan! Daarnaast heeft BEAL® ook contacten in de Verenigde Staten en Oost-Europa.


Bron: Beal Datum: 07-06-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners