BATIBOUW 2018 - Your home, your life

BATIBOUW 2018, de grootste beurs in de bouw-, renovatie-, en woonsector

   

Fisa, de organisatie van BATIBOUW 2018, lichtte een tipje van de sluier over de grootste bouw-, renovatie- en decoratiebeurs van België. De thema’s, evenementen en blikvangers van BATIBOUW 2018.

De slogan van 2018 is ‘Your home, your life’ tonen de warmte- en levensplek die een huis is.

Van donderdag 22 februari tot en met zondag 4 maart opent BATIBOUW opnieuw de deuren. Alle paleizen van Brussels Expo worden dan elf dagen gevuld met zo’n 1000 exposanten die samen veertien sectoren vertegenwoordigen.


Ontdek de thema’s van Batibouw 2018

Beleef Batibouw is het eerste thema en meteen ook de rode draad van de beurs. BATIBOUW 2018 is dé verzamelplaats voor alle specialisten in de bouw-, renovatie- en decoratiesector. Bezoekers kunnen er de nieuwste producten en diensten ontdekken met hun vijf zintuigen. Een wandeling door BATIBOUW is een beleving: test de resonantie en de stevigheid van een muur, voel de kracht van een douchestraal, raak gevelstenen aan, loop blootvoets over verschillende vloeren en doe inspiratie op voor de ideale woning. Ideeën gezien in magazines of op het internet worden 'live' ervaren op BATIBOUW 2018.

De wereld staat niet stil en ons dagelijkse leven is constant in verandering. We zijn altijd en overal verbonden: in ons professionele en sociale leven is connectiviteit dan ook niet meer weg te denken. Onze woningen blijven bijgevolg niet achter: ze zijn digitaal, verbonden, connected.
Met een simpele swipe op de smartphone kan door middel van een domoticasysteem de verwarming aanspringen terwijl de rolluiken in de woonkamer naar beneden gaan. Of nog: vanop afstand in de auto bedien je alvast de buitenverlichting op de oprit. Onze woningen zijn smart homes die het leven vergemakkelijken: gevaar detecteren, gordijnen openen en sluiten, muziek die ons door elke kamer van het huis volgt... BATIBOUW 2018 heeft connectiviteit als tweede thema, waarvan de mogelijkheden op de beurs kunnen worden ontdekt.

Project your home, zo klinkt het derde thema van de beurs. Ieder project, klein en groot, kan op BATIBOUW worden gerealiseerd, want BATIBOUW, dat zijn 14 beurzen onder één dak. Elke sector is er vertegenwoordigd, van ruwbouw over keukens en ventilatie tot koeling. De dakbedekking updaten, nieuwe vloeren kiezen, de keuken renoveren of gewoon een andere brievenbus kiezen: voor elk project is BATIBOUW het antwoord. Ook voor een buitenproject kan de bezoeker opnieuw terecht in de Garden Room, die dit jaar in een nieuw jasje steekt. Welke reden de bezoeker dan ook naar BATIBOUW brengt, dankzij de Checklists brengt iedereen eender welk project tot een goed einde. De Checklists worden vanaf dit jaar opgenomen in de beurscatalogus en zijn dus nóg toegankelijker voor iedereen.

Als laatste schenkt BATIBOUW 2018 extra aandacht aan zorgeloos wonen. Wie vandaag bouwt en/of renoveert, wil vooral zo comfortabel en zorgeloos mogelijk wonen met extra aandacht voor een zuinige, gezonde en veilige woning. Muur- en dakisolatie, verwarmingssystemen, verlichting, geluidsisolatie, ventilatie, airconditioning: de mogelijke oplossingen voor een ultiem comfort zijn ontelbaar, zonder de economische en ecologische normen uit het oog te verliezen. Ook meubelontwerpers, interieurspecialisten en tuinarchitecten komen op de proppen met ergonomische, intelligente, praktische en esthetische antwoorden: een gezellig haardvuur dat geld bespaart, de juiste voorzieningen voor homeworking of een spa in eigen huis.


Projecten tijdens Batibouw 2018

Naast de belangrijkste spelers gespecialiseerd in bouw, renovatie en interieur, heeft BATIBOUW elk jaar enkele interessante projecten in petto. Een aantal van deze nevenactiviteiten maakt al een aantal jaren deel uit van het decor van de beurs, andere zijn dan weer gloednieuw.

- Walk of Floors – nieuw op Batibouw 2018
Bezoekers kunnen in Paleis 6 verschillende soorten vloerbedekking ontdekken. Ze worden tentoongesteld op sokkels tot een meter hoogte. Zo krijgt de bezoeker de kans om zijn smaak te ontdekken door de vloeren aan te raken of door er met de blote voeten over te lopen.

- Walk of Flame – nieuw op Batibouw 2018
Om haarden en kachels extra in de verf te zetten, creëert BATIBOUW dit jaar voor het eerst de ‘Walk of Flames’. Alle grote namen demonstreren er hun nieuwste haarden en kachels.

- Immovillage
Potentiële investeerders in vastgoed zijn een belangrijke doelgroep van BATIBOUW. Het Immovillage, dat de hele Astridhal inneemt, is een trefpunt voor alle spelers in de vastgoedsector.

- Build-IT
Voor de elfde keer op rij vindt Build-IT plaats tijdens de professionele dagen van de beurs. Op donderdag 22 en vrijdag 23 februari komen kenners van de informatie- en communicatietechnologie (hardware en software) samen in de Astridhal tijdens dit unieke ICT-evenement.

- Garden Room
Deze ‘buitenkamer’ bevindt zich aan de buitenkant van Paleis 1, in een tent van 500 m². Bezoekers kunnen zich er laten inspireren over de inrichting en afwerking van hun eigen tuin.

- Light Avenue
Een wandelpad dat toont hoe goede verlichting bijdraagt tot een warm en gezellig interieur.


Evenementen tijdens BATIBOUW 2018

Schrijf ook alvast deze evenementen die tijdens BATIBOUW plaatsvinden in je agenda. Een volledige evenementenkalender is vanaf midden januari beschikbaar op de website van de beurs.

- Jobday & Jobwall
Op dinsdag 27 februari geeft BATIBOUW tijdens de Jobday de kans aan exposanten om geschikte kandidaten te vinden voor openstaande vacatures.

- Infosessies tijdens de beurs
De hele beurs lang kan de bezoeker in onder andere de vernieuwde Conference Room terecht voor allerlei infosessies.

- BouwForum – veiligheid als speerpunt van nieuw beleid
Het BouwForum van de Confederatie Bouw is een jaarlijks event rond één specifiek thema dat de sector aanbelangt.

- Belgian Building Awards
Op donderdag 22 februari 2018 worden de volledig vernieuwde Belgian Building Awards uitgereikt op BATIBOUW.


Praktische informatie

Tickets zijn te koop op www.batibouw.be
Plaats: Brussels Expo

Openingsuren en dagen: 
-P rofessionele dagen: Donderdag 22 februari 2018 van 10u00 tot 18u30  ?- Vrijdag 23 februari 2018 van 10u00 tot 21u00 
- Dagen voor particulieren: Zaterdag 24 februari tot en met zondag 4 maart 2018 van 10 tot 18u30 ?- Nocturne op donderdag 1 maart 2018: 10u00 tot 23u00

Tickets aan de kassa: € 12.5
Tickets online: € 10,5 (€ 13 met catalogus)
Verlaagd tarief tijdens de week vanaf 15u, tijdens de nocturne (23/2) vanaf 18u: € 7 (enkel aan de kassa)
Tickets 6 – 12 jaar: € 6, kinderen jonger dan 6 jaar gratis

Bron: Batibouw Datum: 15-12-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners