Vooruitblik op Batibouw 2012

Vooruitblik op Batibouw 2012

   

Van donderdag 1 tot en met zondag 11 maart 2012 zwaaien de deuren van ’s lands grootste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector opnieuw open. Ongeveer 1.000 exposanten stellen dan hun meest innovatieve producten voor, zodat alle paleizen van Brussels Expo gevuld zullen zijn.

Batibouw 2012

Thema’s Batibouw 2012
Drie centrale thema’s lopen als rode draad doorheen deze 53ste editie.
Het eerste thema is groene opportuniteiten. De vele energiebesparingen die dankzij duurzamer bouwen en renoveren worden gerealiseerd zijn uiteraard een zegen voor het milieu. Het is eveneens genoegzaam bekend dat initiële investeringen voor wie het goed aanpakt al snel economische voordelen opleveren. Maar dat is niet alles: ambitieuze doelen op het gebied van duurzame bouw vormen ook een stimulans om te innoveren. Ze zetten aan om nieuwe technieken te ontwikkelen en om creatief met minder conventionele materialen om te springen. Dit heeft dan weer als gevolg dat er nieuwe ‘groene’ jobs worden gecreëerd, waarmee men attent op deze uitdagende omstandigheden inspeelt.

Het tweede thema van BATIBOUW 2012, de keuken, is gewijd aan een trend waar men onmogelijk naast kan kijken. Alles wat zich rond de wereld van het koken afspeelt is hip: kookboeken en televisieprogramma’s met bekende chefs kennen een immens succes. De keuken wordt voor de particulier een steeds belangrijkere ruimte. Meer en meer Belgen willen daarbij gebruik maken van professionele materialen. In Paleis 11 krijgt men een actueel overzicht van wat de markt voor de keuken in aanbieding heeft.

Het derde thema is back to basics. Hiermee wordt gerefereerd aan de voortdurend stijgende vraag naar natuurlijke materialen – denk maar aan hout, natuursteen of kleiproducten – in zowel ruwbouw als afwerking. Minimalisme lijkt daarbij verleden tijd, de charme van ruwe en golvende vormen is in.


Batibouw 2012

Evenementen
De vele evenementen, seminaries en persconferenties die tijdens BATIBOUW worden georganiseerd zorgen traditiegetrouw voor de nodige animo en interactiviteit, en dat zal dit jaar niet anders zijn.

Op donderdag 1 maart wordt een seminarie verzorgd door Europees Commissaris voor Klimaat Connie Hedegaard. Zij zal onder meer toelichting geven bij Europa’s 20-20-20 beleidsvisie. Energie-efficiëntie en duurzaamheid blijven de komende jaren immers sleutelwoorden voor de bouwsector.

Het BouwForum van de Confederatie Bouw focust op het belang van innovatie en technologische ontwikkeling voor de bouw. Het Forum vindt eveneens plaats op 1 maart 2012 in Auditorium 2000.

In samenwerking met BATIBOUW organiseert Bouwunie voor de zesde keer de Bouwschoolaward. Deze award gaat naar de school die de meeste inspanningen levert om het imago van de bouwsector en de bouwopleidingen in een positief daglicht te plaatsen. De uitreiking van de award vindt plaats op woensdag 7 maart 2012 in Auditorium 500.

De beurs is ook het decor van een aantal prestigieuze prijsuitreikingen zoals de Communication Awards (donderdag 1 maart), de ECO Award (vrijdag 2 maart) en de Belgian Building Awards (woensdag 7 maart). Deze laatste zijn onderverdeeld in de Architectuur Awards, de Innovation Award, de Design Award, de Keien van Bouwkroniek en de International Award.

Build-IT, het enige platform voor informatica- en ICT-diensten die zich op de bouwsector richten, ontwikkelde in de loop van de vier vorige edities een sterke eigen identiteit. Het is een echte beurs-in-een-beurs, die een specifieke maar tegelijkertijd ook steeds uitgebreidere doelgroep aanspreekt. Op 1 en 2 maart 2012 kan de professionele bezoeker die een BATIBOUW-ticket heeft Build-IT gratis bezoeken.

Voor een volledig overzicht van deze en de vele andere evenementen die op BATIBOUW worden georganiseerd, raadpleeg de evenementenkalender op www.batibouw.com. Deze kalender wordt geregeld geüpdatet.


Praktische informatie

Professionele dagen: Donderdag 1 maart 2012 van 10u00 tot 18u30
Vrijdag 2 maart 2012 van 10u00 tot 21u00 (nocturne)
Groot Publiek: Van zaterdag 3 maart tot en met zondag 11 maart 2012 van 10u00 tot 18u30
Donderdag 8 maart van 10u00 tot 23u00 (nocturne)

Online tickets: € 10 /dag, te bestellen via www.batibouw.comBron: Batibouw Datum: 26-02-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners