BATIBOUW 2011: een vooruitblik

BATIBOUW 2011: een vooruitblik

Editie 2011 van Batibouw nadert met rasse schreden; van donderdag 24 februari tot en met zondag 6 maart 2011 opent ’s lands grootste beurs in de bouw-, renovatie- en woonsector opnieuw de deuren. Ongeveer 1.000 exposanten stellen dan hun meest innovatieve producten voor, zodat alle paleizen van Brussels Expo gevuld zullen zijn.

Batibouw 2011 Brussel

Thema’s
Drie centrale thema’s vormen samen de rode draad doorheen BATIBOUW 2011.

Het eerste thema is licht, verlichting en domotica. De evolutie naar energievriendelijke alternatieven voor de gloeilamp, denk bijvoorbeeld aan ledverlichting, heeft een positieve invloed op de creatieve geest van de lichtontwerpers. Het is ook niet langer ongewoon dat bij een verbouwing of bij nieuwbouw domotica wordt geïntegreerd. Computergestuurde technologie zorgt hierbij voor een tot nu toe ongekende graad van automatisering. In Paleis 9 kan de bezoeker van BATIBOUW hierover alles ontdekken.

Het tweede thema is energieneutraal bouwen. Tegen 2021 moeten alle nieuwe woningen, kantoorgebouwen en fabrieken in Europa bijna volledig energieneutraal zijn. Uiteraard leidt deze regelgeving tot reflectie: zal nieuwbouw onbetaalbaar worden? Kunnen architecten en aannemers al deze ontwikkelingen nog volgen? Waar zit bijvoorbeeld precies het verschil tussen energieneutraal en passief? Deze vragen worden op BATIBOUW beantwoord. In Paleis 4 (isolatie), Paleis 10 (hernieuwbare energie) en Paleis 12 (verwarming) krijgt men een overzicht van wat de markt zoal in aanbieding heeft.

Ook op het vlak van renovatie kunnen inspanningen gedaan worden om de energieconsumptie van een gebouw te laten dalen. Het derde thema van BATIBOUW 2011 is dan ook energie-efficiënt renoveren. Een bestaande woning energiezuinig maken kan, maar vraagt de nodige aandacht. Toch zijn er heel wat materialen en (nieuwe) technieken voorhanden die uitstekende resultaten opleveren, zowel op ecologisch als op economisch vlak. Op BATIBOUW kan men al deze vernieuwende oplossingen ontdekken. Ook hier zullen Paleis 4, Paleis 10 en Paleis 12 een schat aan informatie bieden.

Evenementen
De vele debatten en evenementen die dit jaar worden georganiseerd, zorgen voor de nodige interactiviteit. Daarbij illustreren zij ook dat BATIBOUW inspeelt op wat er op dit moment leeft in de bouw-, renovatie- en woonsector. Een greep uit alle evenementen :

  • Rondetafel rond energieneutraliteit
  • Conferentie rond ‘ecovatie’ en rond ‘duurzaam bouwen en energiepremies’
  • BouwForum van de Confederatie Bouw
  • Bouwschoolaward
  • Prestigieuze prijsuitreikingen zoals de Communication Awards, de ECO Award en de Belgian Building Awards.
  • Build-IT: hét platform voor ICT-diensten
  • Inspiratie opdoen op de BATIBOUW Dreamfactory

Voor een volledig overzicht van deze en de vele andere activiteiten en evenementen die op BATIBOUW worden georganiseerd kan op de evenementenkalender van www.batibouw.com

Nieuwe openingsuren
Volledig nieuw dit jaar zijn de openingsuren: op weekdagen openen de deuren van BATIBOUW een uur later en blijven ze ook een uur langer open voor het grote publiek, namelijk van 11u00 tot 19u30. Zo helpt BATIBOUW om de verkeersdrukte makkelijker te omzeilen.

Praktische informatie
Plaats - Brussels Expo – Belgiëplein 1 – 1020 Brussel

Openingsuren en -dagen:
Professionele dagen: Donderdag 24 februari 2011 van 10u00 tot 18u30
Vrijdag 25 februari 2011 van 10u00 tot 21u00 (nocturne)
Groot Publiek: Van zaterdag 26 februari tot en met zondag 6 maart 2011
Weekdagen van 11u00 tot 19u30
Zaterdag en zondag van 10u00 tot 18u30
Donderdag 3 maart van 11u00 tot 23u00 (nocturne)

Website: www.batibouw.com

Bron: Batibouw Datum: 22-02-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners