Alu en PVC samen in raam

Alu en PVC samen in raam

     

De onklopbare isolatie van PVC of de strakke elegantie van aluminium? Die keuze hoeft de (ver)bouwer voortaan niet meer te maken. Belgisch marktleider in ramen en deuren Belisol lanceert het TENDANCE-gamma, het nieuwe raam dat de voordelen van beide materialen verenigt, met een aantrekkelijk prijskaartje. Het esthetische van aluminium aan de buitenkant, warm PVC aan de binnenkant. Het Tendance raam breekt met de traditionele (gedwongen) keuze tussen beide materialen. Wie houdt van het design van aluminium, kan dat nu perfect combineren met de uitstekende isolatiewaarde van PVC.

Belisol combineert voordelen Aluminium en PVC in een raam

‘Het beste van twee werelden’
Door beide materialen te verenigen, ontstaat een uniek raamconcept. Het isolerende PVC frame, met een U-waarde van 0,99 W/m2K*, zit bij de top op het vlak van thermische performantie. Naast dat energiezuinig comfort behoud je de uitstraling en sterkte van aluminium, wat bijvoorbeeld het gebruik van grotere glaspartijen mogelijk maakt. Belisol mikt met Tendance zeker ook op de projectmarkt.


Belisol combineert voordelen Aluminium en PVC in een raam

Bestuurder Patricia Alen: “In België kiest ongeveer 30% van de consumenten voor aluminium, vaak om redenen van esthetiek. Het verfijnde profiel, de onbeperkte kleurkeuze en afwerkingen maken aluminium aantrekkelijk in zowel moderne als traditionele woningen. De liefhebbers van PVC (60% van de markt) doen dat overwegend vanwege de prijs, de isolatie en het onderhoudsgemak. Met Tendance bieden we voor het eerst een volwaardige mix van beide”.


Belisol combineert voordelen Aluminium en PVC in een raam

Door de unieke combinatie van aluminium en PVC worden onbeperkte keuzes mogelijk. Belisol biedt 25 standaardkleuren voor de buitenkant, in poederlak of geanodiseerd aluminium. Het PVC aan de binnenzijde is beschikbaar in wit of crèmekleur. Talrijke opties zijn beschikbaar op het vlak van ventilatie, anti-inbraaksysteem, gezandstraalde of veiligheidsbeglazing,…


Belisol combineert voordelen Aluminium en PVC in een raam

De ontwikkeling van Tendance werd tot in detail doordacht. Zo wordt water afgevoerd via een verborgen afwateringssysteem, zelfs de scharnieren kunnen onzichtbaar geplaatst worden om de esthetiek niet te verstoren en inbraakveiligheid te verhogen. Er is keuze tussen Tendance Pure (modern) en Prestige (klassiek).

*OB raam van 1230x1480 mm, met driedubbel beglazing en Ug=0,6 W/m2K


Belisol combineert voordelen Aluminium en PVC in een raam

De voordelen van PVC:
- PVC staat bekend als thermisch het meest performante materiaal
- Bovendien waterdicht, licht en het vraagt bijna geen onderhoud
- PVC ondervindt weinig hinder van weersinvloeden, verkleurt of vervormt niet
- Talrijke mogelijkheden om op persoonlijke smaak af te stemmen zoals vb houtnerfstructuur

De voordelen van aluminium:
- Aluminium is licht en toch sterk, wat grotere glasvlakken mogelijk maakt
- Brede keuze in vorm, stijl en kleur
- Geeft geen krimp onder UV of vochtigheid en is onderhoudsvriendelijk.


Over BELISOL
BELISOL Ramen & Deuren werd in 1977 opgericht door Eugène Alen en Guy Lambin, met een eerste showroom in Brussel. Een pionierszaak, want een toonzaal was toen nog helemaal geen gangbaar gebruik. In 2014 telt de groep 81 showrooms (37 in België) en ruim 1.000 medewerkers in België, Nederland en Frankrijk. BELISOL is een op-en-top Belgisch familiebedrijf dat als kernwaarden inzet op service, kwaliteit en innovatie. De eigen productie, centrale ontwikkeling en sterk vertakt franchisenetwerk met eigen plaatsingdienst zijn daarbij sterke troeven. Elke dag zijn er meer dan 100 plaatsingploegen onderweg.
Bron: Belisol Datum: 27-09-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 12°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners