Afsluitverbod voor aardgas en elektriciteit

Afsluitverbod voor aardgas en elektriciteit

   

Omdat de weervoorspellingen aanhoudende koude aangeven heeft minister van Energie Freya Van den Bossche de periode waarin de distributienetbeheerders geen gezinnen mogen afsluiten van aardgas of elektriciteit opnieuw verlengd tot 31 maart.

Afsluitverbod voor aardgas en elektriciteit

Normaal mag tussen 1 december en 1 maart niemand worden afgesloten van gas en elektriciteit, om te voorkomen dat mensen in volle winterperiode in de kou komen te zitten. Als minister van Energie kan Van den Bossche die periode verlengen wanneer de weersomstandigheden daartoe aanleiding geven.


Afsluitverbod voor aardgas en elektriciteit

De minister verlengde al een eerste keer deze periode tot 15 maart en gaf toen aan de weersvoorspellingen nauwgezet te zullen opvolgen. Omdat deze aanhoudende winterkoude voorspellen tot een stuk voorbij 15 maart, besliste Freya Van den Bossche om de periode waarin niet kan worden afgesloten te verlengen tot het einde van de maand maart.

Dat betekent ook dat de minimumlevering van aardgas via budgetmeter minstens tot die datum wordt verlengd. Gezinnen die geen geld meer hebben om hun aardgasbudgetmeter op te laden kunnen in de winter terecht bij het OCMW. Die zorgt met de budgetmeterkaart voor een minimumhoeveelheid aardgas. “Zo vermijden we dat gezinnen in de kou komen te zitten”, zegt Freya Van den Bossche.Bron: Datum: 16-03-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 26°C

Max. 27°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners