Afvoergoten in kleur buitenschrijnwerk

Afvoergoten in kleur buitenschrijnwerk

     

De tuin groeide uit tot een idyllische omgeving waar we ontstressen na de zware dagtaken. We zien het als een verlengstuk van de living, liefst met zo weinig mogelijk onderhoud. Deze evolutie geeft aan waarom afvoergoten een begrip werden bij de aanleg van de buitenverharding. Ze vangen niet alleen hemelwater op, het terras reinigen wordt kinderspel met een eenvoudige aftrekker.

Aco afvoergoten in RAL kleur van het buitenschrijnwerk

Aanvankelijk werd de vraag beantwoord met geulen met een klassiek sleufrooster uit verzinkt staal. Ondertussen is er een aanbod naar de persoonlijke wensen en de toepassing van iedereen. Zelfs bij de praktische afvoerputjes voor onder het kraantje zijn dezelfde rooster- en sleufdesigns herkenbaar.

RAL-kleur naar keuze zorgt voor harmonie
In navolging van de roosters met een antraciete luxe-coating, die perfect in balans ligt met de donkere accenten in kleiklinkers en natuursteen, biedt ACO in de Euroline afvoergoten nu de ‘Harmony’-reeks aan. Deze kwaliteitsvol gepoederlakte designroosters integreren zich harmonieus in de buitenverharding van de woning en gaan hand in hand met de kleur van het buitenschrijnwerk.


Aco afvoergoten in RAL kleur van het buitenschrijnwerk

ACO onderzocht welke kleuren in België courant gekozen worden voor ramen, deuren, garagepoorten, carports, dakoversteken, poorten van opritten, ... en kwam tot een selectie van 7 kleuren:

Dennengroen, RAL 6009
Antracietgrijs, RAL 7016
Zwartgrijs, RAL 7021
Betongrijs, RAL 7023
Steengrijs, RAL 7030
Lichtgrijs, RAL 7035
Crèmewit, RAL 9001

De roosters in deze kleuren zijn standaard uit stock leverbaar. De ‘Harmony’-reeks is hiermee natuurlijk niet allesomvattend. Inspelend op modetendenzen zal dit aanbod met de jaren veranderen, al zullen tijdloze grijstinten steeds het aanbod domineren. Hun harmonie met moderne verhardingen, zoals polierbeton, verantwoordt die keuze nog eens extra. Natuurlijk verschillen smaken qua kleur en bouwstijl, het bedrijf staat er dus op dat alle RAL-kleuren op aanvraag verkrijgbaar zijn.

Voor nieuwbouw of renovatie zonder breekwerk
De roosters zijn op goot en los verkrijgbaar. Heeft u al Euroline afvoergoten liggen, nota bene wereldwijd het meest verkocht, dan kan u zonder breekwerk de roosters omtunen naar de kleur van uw keuze. U hoeft de bestrating van het terras of de oprit niet noodzakelijk te vernieuwen.

Uitmuntend coatingproces
Voor de coating is ACO niet over één nacht ijs gegaan. Het is een tijdrovend proces, van de materiaalbehandeling van het rooster tot het eigenlijke inbakken van de coating. De oppervlakte van de duurzame coating kan omschreven worden als mat met ruwe textuur. Waarom die keuze?
De roosters liggen in de grond ingebouwd, een matte coating volgt de ‘naturelle’ van de buitenverharding. De ruwe textuur maakt dat de roosters nog meer krasbestendig zijn. De producenten van ramen en deuren passen dit principe eveneens toe op hun actueel aanbod.

Keuze qua roosterdesign
ACO biedt 2 stijlvolle Euroline roostertypes in RAL-kleuren aan. Ze verschillen qua design en materiaal. Het gietijzeren sleufrooster met belastingsklasse B 125 kN wordt meestal in de oprit of voor de dorpel van de garage gelegd. Het verzinkt stalen sleufrooster A 15 kN komt elders rondom de woning, al voldoet ook dit rooster voor de passage van stapvoets rijdende personenwagens.Bron: ACO Datum: 17-06-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 16°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners