15 uur warmte met Stûv

15 uur warmte met Stûv

   

Met de gure najaarsdagen voor de deur lanceert Stûv zijn nieuwste innovatie: een design houtkachel met warmteopslag. Stûv 30-H houdt de woning maar liefst 15 uur na het doven van het vuur warm. Ideaal voor wie energiezuinig wil verwarmen maar design en de sfeer en gezelligheid van een open vuur koestert.

De nieuwe Stûv 30 H is een houtkachel met warmteopslag

Nieuwe Stûv 30-H design houtkachel verspreidt 15 uur lang warmte

De nieuwste telg van Stûv, specialist in het ontwerp en de productie van design houtkachels, is ideaal voor iedereen die zoekt naar een optimale combinatie tussen top-design, duurzaamheid, milieuvriendelijkheid en energie efficiëntie.

Het principe van warmteopslag is eenvoudig: bij het aansteken van de houtkachel is de accumulator boven de verbrandingskamer, gemaakt uit vuurvaste stenen, op kamertemperatuur. Na 5 uur is de warmteopslag maximaal bij een temperatuur van 165°C. Achter de volle gesloten deur dooft het vuur langzaam uit terwijl de accumulator nog een tiental uur een aangename warmte in de woning verspreidt.


De nieuwe Stûv 30 H is een houtkachel met warmteopslag

Hierdoor blijft de ruimte comfortabel warm wanneer u niet thuis bent of ’s nachts wanneer u slaapt en kost het minder moeite om de ruimte opnieuw op te warmen.

De Stuv 30-H geschikt voor passief- en lage energie woningen. Omdat houtkachels de lucht in de woning gebruiken voor de verbranding is het zeker in maximaal geïsoleerde woningen belangrijk om een rechtstreekse toevoer van buitenlucht te voorzien. De Stûv 30-H is hiermee uitgerust.


De nieuwe Stûv 30 H is een houtkachel met warmteopslag

Het verbeterd verbrandingssysteem zorgt voor een nog lagere CO_ - en fijnstof uitstoot. Hierdoor blijft de glazen deur van de houtkachel altijd proper. Dit bespaart u het regelmatig schoonmaken ervan en zo kan u zorgeloos genieten van het grootse vlammenspektakel.

De nieuwe Stûv 30-H met warmte opslag is beschikbaar vanaf september 2014 en dit vanaf 4.500 euro

Stûv 30 reeks : een unieke manier om van het vuurspektakel te genieten
Net zoals de andere modellen uit de Stûv 30 familie is de Stûv 30-H uitgerust met het unieke draaisysteem waarbij u op drie verschillende manieren kan genieten van het knetterend vuur. De draaideur kan in 3 verschillende standen gezet worden en heeft 3 verschillende gebruiksfuncties. De functie met glazen deur creëert een gezellige sfeer en laat u genieten van het vlammenspektakel. In een beweging opent u de deur en kan u genieten van het knetterend, gloeiend vuur. De volle gesloten deur verbergt elegant een vertraagde verbranding die uiterst weinig hout vereist met een maximale warmteverspreiding. In deze stand kan de haard urenlang vertraagd of uitdovend branden, ideaal voor ’s nachts!

Het overschakelen van de ene naar de andere gebruiksfunctie is heel eenvoudig. Het volstaat om de trommel te draaien om ofwel de glazen-, de volle deur of de open stand te kiezen.Bron: Stûv Datum: 16-08-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 11°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners