10 jaar natureplus label

10 jaar natureplus label

  

In 2002 reikte natureplus de eerste certificaten uit voor duurzame bouwproducten. Nu, 10 jaar later, zijn er al meer dan 300 producten van een 70‐tal fabrikanten gecertificeerd. natureplus helpt op deze manier mee aan het bouwen van een gezonde woning.

10 jaar Natureplus label - Vibe vzw

De organisatie natureplus ontstond in 2001 in Duitsland op initiatief van handelaars van bouwmaterialen en andere stichtende leden zoals VIBE vzw. Al in juni 2002 stonden de eerste criteria op punt, en werden de eerste producten gecertificeerd met het kwaliteitslabel natureplus. In een periode van vijf jaar werkte de organisatie vervolgens criteria uit voor een hele reeks typeproducten.

Producten gecertificeerd door natureplus, onderscheiden zich door: hun goede milieuprestatie gedurende de gehele levenscyclus van het product, hun energie‐efficiëntie zowel tijdens productie als bij gebruik, de aandacht voor het gebruik van hernieuwbare materialen, en een effectieve bijdrage tot een gezond binnenhuisklimaat. Al deze vereisten worden gecontroleerd door onafhankelijke experts aan de hand van laboratoriumanalyses.


10 jaar Natureplus label - Vibe vzw

Het natureplus‐label biedt dankzij de strenge selectiecriteria al 10 jaar lang duidelijke, betrouwbare en begrijpbare informatie over bouwmaterialen. Zowel particulieren als professionelen worden op die manier geholpen in hun zoektocht naar echte duurzame bouwproducten.

In de toekomst mikt natureplus op een nog sterkere politieke ondersteuning van de door natureplus erkende producten, bijvoorbeeld door het aanmoedigen van het gebruik van deze producten in het uitschrijven van publieke opdrachten.


VIBE vzw (Vlaams Instituut voor Bio‐Ecologisch Bouwen en Wonen) is een onafhankelijke vzw op het kruispunt van de milieubeweging en de bouwsector en richt zich naar particulieren, professionelen en overheden.Bron: Vibe vzw Datum: 02-07-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners