Dovre komt met nieuw toonaangevend design

Dovre komt met nieuw toonaangevend design

    

De Belgische, toonaangevende producent van gietijzeren kachels en haarden zet de toon meteen goed met de ROCK: een kachel die stoer oogt maar ook zachte kantjes heeft. Verbouwers die dromen van een prachtige inzethaard kunnen dat dankzij het installatiegemak van de VISTA ‘i’ ook waarmaken. De BOW zegt het zelf; deze kachel is een knap staaltje elegant gebogen gietwerk met een indrukwekkend vlammenbeeld.

DOVRE ROCKT

De ROCK-familie is de rots in de branding tijdens koude winter avonden. Zijn vormgeving is mainstream in de beste zin van het woord. De kachel oogt tegelijk robuust door het gietijzer en zacht door de afgeronde hoeken en past prima in verschillende interieurstijlen. De fijne en zachte gietijzeren randen rond de grote glasdeur vormen een elegant kader rond het mooie vlammenspel. Dankzij slam lock mechanisme sla je de deur van de kachel moeiteloos dicht en valt ze automatisch in het slot.

In de ROCK-familie vindt iedereen zijn gading. Er zijn drie uitvoeringen in telkens twee groottes beschikbaar. In de ROCK500 passen houtblokken van 50cm en deze heeft een nominaal vermogen van 9.0kw. De ROCK350 brandt houtblokken van maximum 35cm en heeft een nominaal vermogen van 7.0kW. Je kiest tussen een uitvoering op 4 poten, eentje met een handig vak om hout te stockeren onderaan of de ROCK op een tablet.

Uiteraard beschikt deze kachel over de gekende Dovre-technologie zoals een uitgekiende verbrandingskamer met secundaire verbranding, een airwash systeem dat proper glas verzekert en een aansluiting voor de buitenlucht.

Prijs ROCK350: vanaf 1660 euro (ex BTW)
Prijs ROCK500: vanaf 1825 euro (ex BTW)
BIENVENIDA VISTA’I’!

Wij zeggen alles behalve ‘vaarwel’ tegen de VISTA’i’ want deze inzethaard, die nu het VISTA haardenassortiment verrijkt, is bijna te mooi om waar te zijn. Dankzij de vlakke boven-en onderkant is installatie in een bestaande schouw bij een renovatieproject heel eenvoudig: je schuift de inzethaard simpelweg in de opening. De VISTA’i’ is geproduceerd uit stijlvol, zwart gelakt gietijzer en plaatstaal.

Je hebt de keuze tussen een minimalistische rand van 6mm of een afwerkkader van 25mm. De grote glasdeur en airwash technologie zorgt voor een mooi vlammenbeeld. De secundaire verbranding garandeert een lage uitstoot en een hoog rendement. Twee ventilatoren met toerentalregeling zorgen voor de verspreiding van warme lucht en vallen automatisch uit als het toestel afgekoeld is. De VISTA’i’ is beschikbaar in twee formaten voor respectievelijk houtblokken van 60 en 50 cm met ieder een ander nominaal vermogen van 12.0kW en 10.0kW.

Prijs VISTA800i: 2200 euro (ex BTW)
Prijs VISTA700i: 2100 euro (ex BTW)
MOOI GEBOGEN MET BOW

Wie een kachel wil die er letterlijk en figuurlijk staat, is ongetwijfeld fan van de BOW. Door de gebogen glasdeur krijg je een panoramisch vlammenspel te zien. De BOW is een toonvoorbeeld waarbij alle gekende voordelen van gietijzer worden uitgespeeld.
De BOW is beschikbaar op 2 poten, met een sokkel (P)of voorzien van een houtvak (WB). De kachel is gepast voor grote houtblokken van 50cm en genereert een vermogens-bereik van 3-11kW.

Prijs BOW (basisuitvoering): 1605 euro (ex BTW)
DOVRE, VUUR MET KARAKTER

Dovre staat garant voor authentieke warmte met echte vlammen. De stijlvolle kachels en haarden van Dovre zijn steeds vervaardigd uit hoogwaardig gietijzer. Elke kachel en haard die de productie verlaat, zijn de ideale warmtegeleiders die kwaliteit, design en duurzaamheid uitstralen. De nieuwste generatie Dovre-kachels en haarden is bovendien voorzien van een uniek, dubbel verbrandingssysteem, waarbij extra verwarmde lucht in de verbrandingskamer wordt toegelaten. Deze naverbranding zorgt ervoor dat resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw ontvlammen. Gevolg: een hoger rendement, én een schonere verbranding. Dovre creëert smaakvolle warmte en gezelligheid op maat van elke thuis.

Voor meer informatie: www.dovre.be

Bron: Dovre Datum: 21-10-2016

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners