VMzinc Mozaik Cassettes

VMzinc Mozaik Cassettes

VMZINC lanceert een nieuw gamma zinken cassettes voor verluchte gevelsystemen voor dak- en gevelbekleding. De VMZ Mozaik®-cassettes zijn verkrijgbaar in een aantrekkelijke waaier van 5 tinten en 8 formaten, en munten eveneens uit door hun grote duurzaamheid en hun gemakkelijke en snelle plaatsing. In combinatie met isolatiemateriaal dragen de cassettes eveneens bij tot een aanzienlijke energiebesparing.

VMzinc Mozaik Cassettes

Zink wordt al lang niet meer uitsluitend in verband gebracht met dakgoten en daken. Ook als gevelbekleding wordt dit materiaal steeds populairder. Zink is een sterk en duurzaam edel metaal. Vakkundig geplaatst, combineert VMZINC een lange levensduur en een esthetische bescherming. Het laat zich gemakkelijk plooien, profileren en solderen en is daardoor in staat om, net als een huid, alle hoeken en kanten van een gebouw perfect te omhullen. Zink is bovendien niet brandbaar en heeft na het plaatsen geen nabehandeling nodig.


VMzinc Mozaik Cassettes

Rijk palet aan tinten en formaten
Naast hun hoogwaardige bouwfysische eigenschappen onderscheiden de nieuwe VMZ Mozaik®-cassettes - vierkante of rechthoekige panelen omkaderd door een diepe voeg - zich ook door hun decoratieve kwaliteiten. De vele tinten en formaten, samen met de strakke belijning en de diepe groeven verlenen elke gevel een heel eigen, karaktervolle uitstraling.
VMZ Mozaik® is verkrijgbaar in vijf aantrekkelijke tinten: ANTHRA-ZINC® (antraciet), QUARTZ-ZINC® (lichtgrijs), PIGMENTO® rood, PIGMENTO® blauw en PIGMENTO® groen. De cassettes kunnen harmonieus worden gecombineerd met tal van andere bouwmaterialen. Naar wens kan elke tint worden toegepast als unikleur of in combinatie met één of meer andere tinten. Zo wordt elke gevel een uitdaging voor expressie en creativiteit.
Bovendien tellen de nieuwe VMZ Mozaik®-cassettes 8 formaten, van 450x450 mm tot 2400x600 mm en zowel vierkant als rechthoekig, waardoor ze toepasbaar zijn voor elk bouwproject.


VMzinc Mozaik Cassettes

Snelle en vakkundige plaatsing
Een extra belangrijk voordeel van de nieuwe VMZ Mozaik®-cassettes is de snelle plaatsing. Ze haken gemakkelijk in elkaar en worden gemonteerd op een aluminium draagstructuur. Speciaal gereedschap is niet nodig, de onzichtbare bevestiging gebeurt door middel van vijzen in vooraf aangebrachte vijsgaatjes. De VMZ Mozaik®-cassettes kunnen op de werf ook gemakkelijk worden versneden en aangepast.

Bij de plaatsing zijn een goede verluchting en een goede draagstructuur van essentieel belang. Achter de panelen moet over het hele geveloppervlak, een continu doorlopende verluchte ruimte van minimum 2 cm worden voorzien. De plaatsing gebeurt in 4 stappen:

  • Het bevestigen van de aluminium draagstructuur
  • Het aanbrengen van de isolatie. Er zijn verschillende types isolatie mogelijk, al dan niet in combinatie met een VMZINC-Membraan.
  • Het plaatsen van een startprofiel met ventilatieopening onderaan de gevelbekleding. Dit profiel moet perfect horizontaal geplaatst worden.
  • De plaatsing van de cassettes: horizontaal, van beneden naar boven en van links naar rechts. Het bevestigen gebeurt door middel van vijzen door de voorziene vijsgaatjes. VMZ Mozaik® kan op de werf gemakkelijk worden versneden.


VMzinc Mozaik Cassettes

Opleidingen
Voorafgaand aan de lancering van de nieuwe cassettes organiseert VMZINC een specifieke opleiding voor installateurs. Zo kunnen zowel architecten als kandidaat-bouwers en -verbouwers erop rekenen dat VMZ Mozaik® vakkundig wordt geplaatst. Vanaf Batibouw 2011 is een lijst met plaatsers die de opleiding hebben gevolgd beschikbaar op www.zincfashion.be in de rubriek designers.
Professionelen in de bouwsector kunnen vanaf maart een opleiding over VMZ Mozaik® volgen. De data staan op www.vmzinc.be.

Uitermate geschikt voor renovatie
De nieuwe VMZ Mozaik®-cassettes kunnen niet alleen worden toegepast in nieuwbouwprojecten. Dankzij hun licht gewicht zijn ze ook prima geschikt om bestaande gebouwen met een lichte fundering bijkomend of achteraf te isoleren. Hoe dik de isolatie wordt aangebracht, is eender, en ook het type van de isolatie kan vrij worden bepaald. Door het lage soortelijk gewicht van zink wordt de bestaande constructie minimaal belast. Dat is een groot voordeel in vergelijking met andere soorten gevelbekleding.

Bron: Marquiz Datum: 18-01-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 16°C

Max. 15°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners