Viessmann promoot groene warmte

Viessmann promoot groene warmte

    

Om de Europese doelstelling te halen, moeten we tegen 2020 13% van onze energie met hernieuwbare bronnen opwekken. Nu is dat amper meer dan 5%. Nog werk aan de winkel dus. Eén van de opties is de zonneboiler: warm water door gratis zonne-energie.

viessmann Vitodens met ingebouwde zonneboiler

En precies dat is er dit jaar speciaal aan de blikvanger van Viessmann op de BIS-beurs: de condenserende gasketel Vitodens 242-F heeft een ingebouwde zonneboiler om de geleverde warmte nog groener te maken.


viessmann Vitodens met ingebouwde zonneboiler

De Vitodens 242-F is een condenserende gasketel (HR-TOP label) met een geïntegreerde zonneboiler (170 liter) en een rechtstreekse en eenvoudige aansluiting voor een zonne-installatie, met vermogens van 4,8 tot 26 kW. Met een compact, elegant design (breedte en diepte stemmen overeen met standaard keukenmaten) en fluisterstille werking kan de Vitodens 242-F zowat overal in de woning geïnstalleerd worden.


viessmann Vitodens met ingebouwde zonneboiler

“Aangezien de zon instaat voor de verwarming van het sanitair water, verenigt de Vitodens 242-F energiebesparende condensatie- met zonnetechnologie”, zegt Patrick O van Viessmann Belgium. “Door terugwinning van latente warmte in de verbrandingsgassen wordt immers ook tot 35% bespaard in vergelijking met een niet-condenserende gasketel.”

Prijs: Vitodens 242-F is beschikbaar vanaf € 4.896, Vitodens 200-W vanaf € 2.009 excl. BTW, toebehoren en installatie

VIESSMANN op de BIS-Beurs: stand 560 in Hal 5Bron: Viessmann Datum: 11-09-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners