Vloerverwarming in een lichte chape

Vloerverwarming in een lichte chape

     

Viega brengt een nieuw systeem op de markt dat vloerverwarming ook als ‘natte opbouw’ bij het aloude probleem van beperkte opbouwhoogte mogelijk maakt. En dat is opmerkelijk, aangezien de laatste jaren precies daarom het „droge systeem“ steeds meer erg in trek raakte.

Viega Fonterra base flat 12 vloerverwarming met beperkte opbouwhoogte

‘Viega Fonterra Base Flat 12’ maakt een uiterst dunne cement afwerkvloer mogelijk, met als gevolg een licht gewicht, zeer goede warmteoverdracht en snelle droging.

Steeds vaker willen ook verbouwers de voordelen van vloerwarming in huis halen. Doorgaans gaat dat niet zo makkelijk als bij nieuwbouw, vanwege de gekende spelbreker van plaatsgebrek in de hoogte, of de belastbaarheid van oude constructies die het gewicht van chape niet toelaat. Na de ontwikkeling van het Fonterra Reno systeem voor lage opbouw (de buizen geplaatst in voorgevormde warmtegeleidende platen) komt Viega nu dus op de proppen met een oplossing voor natte opbouw (in chape geplaatst).


Viega Fonterra base flat 12 vloerverwarming met beperkte opbouwhoogte

Betaalbaar alternatief
Het nieuwe afwerkvloersysteem is ultravlak, na 5 dagen al begaanbaar en wordt als een standaard natbouwsysteem verwerkt, waarbij aan de chape een toevoegmiddel wordt toegevoegd. Door dat nieuwe toevoegmiddel zijn met Fonterra Base Flat 12 uiterst dunne cement afwerkvloeren over de noppenplaten mogelijk.


Viega Fonterra base flat 12 vloerverwarming met beperkte opbouwhoogte

Bij de speciaal ontwikkelde combinatie van systeem-noppenplaat, polybuteen-buis 12 x 1,3 mm en chape bedraagt de totale bouwhoogte slechts 35 mm. Wanneer gebruik wordt gemaakt van geïsoleerde Fonterra noppenplaten ND11, dan komt de totale bouwhoogte op 45 mm. In beide gevallen volstaat een chape van 15 mm als afwerking van de noppenplaat om aan alle eisen van de woningbouw tot een capaciteit van 2 kN te voldoen.

Gewicht en droogtijd geringer
Door de beperkte opbouwhoogte is ook het gewicht van de nieuwe vloer minder. Fonterra Base Flat 12 komt dan ook met name tot zijn recht in gebouwen met een problematische belastbaarheid, zoals oudere gebouwen met balkenvloeren.Bron: Viega Datum: 28-04-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners