Viega Advantix inkortbare douchegoot

Viega Advantix inkortbare douchegoot

De Viega Advantix Vario is de eerste douchegoot op de markt die tot op de millimeter nauwkeurig ingekort kan worden en daarmee vooral bij verbouwingen een precieze integratie in de gegeven inbouwsituatie mogelijk maakt.

Viega Advantix Vario - In te korten douchegoot

Het afvoerkanaal ontworpen door het Designbureau Artefakt Industriecultuur uit Darmstadt onderscheidt zich bovendien door het consequent puristisch design: een rooster van maar vier millimeter breed, waardoor een onopvallende integratie in de tegelvloer mogelijk is. De ‘Design Plus powered by ISH’-prijs onderstreept de installatietechnische en de decoratieve prestaties van deze Viega-innovatie.

Het 120 centimeter lange hoofdelement en het rooster kunnen tot op de millimeter precies op elke gewenste lengte tot op 30 centimeter ingekort worden. Deze flexibiliteit geeft niet alleen een zo groot mogelijke speelruimte aan de badontwerper voor de vormgeving van een doucheruimte zonder drempel, maar zorgt ook voor een optimale logistiek in het magazijn voor de groothandel en de installateur. De Viega Advantix Vario kan ongetwijfeld een douchegoot voor alle toepassingen genoemd worden. Fabricatie op maat behoort tot het verleden.


Viega Advantix Vario - In te korten douchegoot

Onopvallende verhoging
De inloopgleuf die in totaal maar 20 millimeter breed is, krijgt haar vorm door het in het midden ingebouwde rooster uit hoogglanzend of mat geborsteld roestvrij staal en overtuigt door zijn discreet uiterlijk. De nieuwe Advantix Vario-douchegoot van Viega geeft accenten aan de ruimte, zonder ze te overheersen.
De gereduceerde vormgeving doet de afvoer van de douchegoot bewust uit het gezichtsveld van gebruikers verdwijnen. Na het tegelen is er enkel nog een smalle drainagespleet zichtbaar – omboord met een gepolijste tegelrand of een afsluitprofiel voor tegels.

Tot op de millimeter precieze installatie
Die uit een special chemicaliënbestendige kunststof verwaardigde douchegoot, is aan beide kanten open en kan – net zoals het rooster – tot op de millimeter nauwkeurig ingekort worden. Met de bijgeleverde zaaghulp wordt op maat snijden ook op de bouwwerf een snelle en veilige klus. Elegante afdekkappen verbergen stijlvol waar het rooster afgezaagd is.
De bouwhoogte van de Viega Advantix Vario is net zo flexibel. De traploos verstelbare voeten passen de bovenkant van de douchegoot exact aan de vloerhoogtes tussen 95 en 150 millimeter aan. Het rooster wordt afgesteld met de eveneens traploos in de hoogte verstelbare roostersteunen.


Viega Advantix Vario - In te korten douchegoot

Zelfreinigende afvoer
Een zeef, uitneembaar voor het reinigen, vangt het vuil op en houdt de afvoer en de afvoerleiding vrij van haren. Los daarvan is de nieuwe douchegoot met de zelfreinigende Advantix-afvoergarnituur uitgerust. Deze platte afvoer wordt al jaren met succes in verschillende afvoeroplossingen van Viega gebruikt. Door de bijzondere constructie en de afvoersnelheid van het afvalwater, krijgt vuil geen enkele kans om zich in de afvoer op te hopen – een speciale reiniging is dus niet meer nodig.


Over het bedrijf - www.viega.be
Sinds haar ontstaan in 1899 heeft Viega GmbH & Co. KG, Attendorn, Westfalen zich ontwikkeld tot onderneming op wereldniveau. Vandaag is Viega met wereldwijd ongeveer 3.000 medewerkers één van de meest toonaangevende fabrikanten van producten voor de installatietechniek ter wereld. Het assortiment omvat meer dan 16.000 artikelen die in vestigingen in Attendorn-Ennest/Westfalen, Lennestadt-Elspe/Westfalen, Großheringen/Thüringen, Niederwinkling/Bayern en McPherson/Kansas (VS) geproduceerd worden. Naast buisleidingsystemen produceert Viega ook voorwand- en afvoersystemen. De producten worden zowel in de gebouwentechniek, de industriële installatiebouw als in de scheepsbouw ingezet.Bron: RCA Datum: 07-04-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 20°C

Max. 22°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners