Postgraduaat Bio-ecologisch bouwen

Postgraduaat Bio-ecologisch bouwen

   

Op 12 januari 2012 start de XIOS Hogeschool te Diepenbeek in samenwerking met VIBE vzw met het postgraduaat Bio-ecologisch bouwen. Mede dankzij twee succesvolle edities van het postgraduaat aan het KaHo Sint-Lieven te Gent, hebben VIBE en XIOS beslist om de handen in elkaar te slaan.

Postgraduaat Bio-ecologisch bouwen aan Xios Hogeschool

Het postgraduaat Bio-ecologisch bouwen werd in 2010 voor het eerst georganiseerd aan het Kaho Sint-Lieven, en met succes. Het eerste jaar waren de 30 beschikbare plaatsen in een mum van tijd volzet, en heeft men nog 14 kandidaten op de wachtlijst moeten plaatsen. Op het einde van het academiejaar jaar werd deze eerste editie van het postgraduaat met een 8/10 zeer hoog gequoteerd door de studenten.

Peter Lambers, voormalig directeur van de dienst voortgezette opleidingen van het KaHo Sint-Lieven bevestigt: “Een 8/10 is een uitzonderlijk hoog cijfer voor een voortgezette opleiding, zeker gezien het nog maar om een 1ste jaargang gaat.”

Het zijn dergelijke cijfers die ook de XIOS Hogeschool ambieert voor de eerste jaargang van het postgraduaat te Diepenbeek. Dit zijn haalbare cijfers omdat er vanuit het werkveld zeker vraag is naar een gespecialiseerde opleiding op academisch niveau. Dirk Franco, algemeen directeur van XIOS: “Onze hogeschool is de enige in Vlaanderen die zowel industrieel ingenieurs bouwkunde als professionele bachelors bouw opleidt. Het nieuwe postgraduaat ligt in het verlengde daarvan en versterkt onze expertise, knowhow en centrale positie binnen de Limburgse bouwsector.”

“Duurzaam bouwen” is onderhand al dermate geïncorporeerd door de gehele bouwsector dat de term in se niet meer onderscheidend werkt. Bio-ecologisch bouwen daarentegen is wel gedefinieerd: bio-ecologisch bouwen is energiebesparend en waterbesparend bouwen met zo weinig mogelijk chemische of schadelijke materialen en stoffen in en rond het gebouw, rekening houdend met de draagkracht van de aarde en met de gerechtvaardigde behoeftes van huidige en toekomstige generaties wereldwijd.

Het postgraduaat Bio-ecologisch bouwen biedt de studenten de mogelijkheid om zich op academisch niveau te specialiseren met een opleiding die al de facetten van bio-ecologisch bouwen benadert..

Er zijn in totaal 30 plaatsen beschikbaar, inschrijven kan nog tot in januari en zolang het maximum aantaal inschrijvingen niet is overschreden.

Meer informatie : www.vibe.beBron: Vibe Datum: 14-11-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners