Vandersanden wil Esoleren met buitengevelisolatie

Vandersanden wil ‘Esoleren’ met buitengevelisolatie en steenstrippen

     

Voor het isoleren van bestaande muren denken veel verbouwers spontaan aan spouwmuurisolatie. Maar aan die methode zitten soms nadelen. Baksteenspecialist Vandersanden Group wil meer inzetten op buitengevelisolatie. Dé meest doeltreffende manier van isoleren heet esoleren. Dat is de gevel isoleren aan de buitenkant en tegelijk ook vernieuwen met een mooie bakstenen look.

De basis van esoleren is een EPS-plaat die met mortellijm en schotelpluggen wordt vastgezet op de gevel en waarop steenstrippen verlijmd worden als afwerking. Het resultaat ziet eruit als een gemetselde gevel in baksteen. Alleen is die gevel lichter en dunner omdat de steenstrippen maar twee centimeter dik zijn. Zowel aannemers als doe-het-zelvers kunnen het totaalpakket, E-Board, van Vandersanden Group plaatsen.


De beste techniek…

Esoleren is de meest efficiënte manier van isoleren. Het isolatiepakket vormt een ononderbroken laag rondom de buitenmuren. Daardoor zijn koudebruggen uitgesloten. Ook interessant: esoleren heeft weinig beperkingen. Een volle muur, een muur met een geringe spouwdikte of een geschilderde muur? Isolatie tot 30 centimeter dik is zelfs in moeilijke situaties geen probleem.


Lagere energiefactuur

In een gemiddelde woning ontsnapt 26 procent van de warmte doorheen de muren. Samen met het dak zijn die muren verantwoordelijk voor de grootste warmteverliezen. Esoleren is de beste manier om warmteverliezen in te dijken en minder energie te verbruiken.


Hoger comfort

Buitengevelisolatie beperkt als geen ander temperatuurschommelingen. Ruimtes warmen sneller op in de winter en koeIen minder snel weer af. In de zomer is het juist omgekeerd. Ook handig is dat esoleren aan de buitenkant gebeurt en de werken dus geen rommel of stof geven in huis. Tijdens de werken kan men comfortabel in het huis blijven wonen.


Nieuwe look

De warme jas rond de woning is tegelijk een mooie jas. Met steenstrippen krijgen oudere gevels een nieuwe look: van gezellig nostalgisch tot strak en hedendaags. Ook een voegloze gevel hoort tot de mogelijkheden.


…met de beste materialen

EPS is maatvast, ongevoelig voor vocht en heeft een constant isolerend vermogen over zijn volledige levensduur. Het materiaal is ook recycleerbaar. Van bakstenen is dan weer bekend dat ze vormvast zijn en thermisch inert. Dat betekent dat ze de warmte geleidelijk aan opnemen en langzaam opnieuw afgeven, waardoor ze grote temperatuurschommelingen afvlakken. De steenstrippen zijn verkrijgbaar in ruim 100 kleuren.
Vandersanden Group verzamelde alle informatie in een lijvige esolatiegids.
Deze kan men gratis downloaden op: www.esoleren.be.

Bron: Vandersanden Group Datum: 12-11-2016

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners