Vaillant introduceert condensatieketel op stookoli

Vaillant introduceert condensatieketel op stookolie op de markt

Vaillant, specialist in centrale verwarmingssystemen en dit jaar 60 jaar actief op de Belgische markt, bracht in september haar condensatieketel op stookolie op de markt. Deze ketel werd door Vaillant eerder dit jaar reeds voorgesteld aan het grote publiek op Batibouw, onder de naam icoVIT exclusiv.

Vaillant introduceert condensatieketel op stookolie op de markt

Vaillant, specialist in centrale verwarmingssystemen en dit jaar 60 jaar actief op de Belgische markt, bracht in september haar condensatieketel op stookolie op de markt. Deze ketel werd door Vaillant eerder dit jaar reeds voorgesteld aan het grote publiek op Batibouw, onder de naam icoVIT exclusiv.

Vaillant condensatieketel - Icovit exclusiv

De condensatieketel op stookolie is zeer interessant voor mensen die in gebieden wonen waar geen aansluiting op het gasnetwerk mogelijk is of die stookolie als energiebron verkiezen boven aardgas. Vaillant ontwikkelde ook verschillende speciaal aangepaste warmwaterboilers voor elke comfortbehoefte, die makkelijk met de icoVIT exclusiv kunnen gecombineerd worden voor de productie van sanitair warm water. Voor de zuinigste en meest milieuvriendelijke oplossing kan deze ketel ook perfect gecombineerd worden met de zonne-energiesystemen van Vaillant.

Zuinig
Met zijn rendement van 105 % en een rookgastemperatuur van 30 °C maakt de icoVIT exclusiv optimaal gebruik van zijn energiebron (stookolie). De ketel bleek over het beste rendement te beschikken in een veldtest door de Duitse consumentenbond Stiftung Warentest. Uit de testresultaten bleek dat de ketel voornamelijk zeer goed scoorde op het gebied van energie-efficiëntie. Ook de milieuvriendelijkheid werd onder de loep genomen: voor de emissie van schadelijke stoffen, de geruisloze werking en het jaarlijkse elektriciteitsverbruik behaalde deze ketel opnieuw zeer goede resultaten.


Foto: Vaillant - icoVIT exclusiv


Efficiënte verbranding, volledige condensatie
Het hart van de icoVIT exclusiv bestaat uit een blauwe vlam stookoliebrander en een roestvrijstalen warmtewisselaar die uit 2 spiralen bestaat. De rookgassen stromen door die spiralen, eerst door het warme gedeelte van de ketel en daarna door het koudere gedeelte, waarbij de rookgassen bijna afgekoeld worden tot op de retourtemperatuur, wat de condensatiereactie opwekt. Samen met de rookgassen stroomt ook het condenswater naar beneden, wat de roestvrijstalen warmtewisselaar ook nog eens reinigt. De hoogkwalitatieve blauwe vlam brander garandeert daarbovenop een efficiënte verbranding.

Eenvoudig in installatie, onderhoud en bediening
De condensatiestookolieketel wordt geleverd als een compleet gemonteerde, compacte ketel met ingebouwde brander. Alle onderdelen zijn zeer eenvoudig toegankelijk.
De brander kan zowel bij het eerste gebruik als bij het onderhoud in een “onderhoudsstand” worden gezet. Dit maakt deze ketel erg gebruiksvriendelijk.
Het verlichte display op het bedieningsbord geeft duidelijke onderhoudsinformatie over de toestand van het toestel.

Marc Tanghe, commercieel directeur bij Vaillant besluit : “De consumenten zijn steeds meer geïnteresseerd in verwarmingstechnologieën die efficiënt gebruik maken van energie, een laag verbruik hebben en daarenboven milieuvriendelijk zijn, Met de icoVIT exclusiv komen wij tegemoet aan al deze verwachtingen, Ook voor mensen die hun oude stookolieketel willen vervangen is dit een goede oplossing.”


Over Vaillant Group
De Vaillant Group stelt wereldwijd meer dan 11.000 medewerkers te werk in de sectoren van verwarmingstechnologie, en huishoudelijke producten (Abru). De hoofdzetel is gevestigd in Remscheid, Duitsland. De groep heeft een omzet van ongeveer 2,4 miljard euro in 2007.
Het Belgische filiaal van Vaillant verwarmingstechnologieën ligt in Drogenbos en heeft 107 mensen in dienst. Vaillant is 60 jaar aanwezig op de Belgische markt en groeide uit tot marktleider met een omzet van 48 miljoen euro in 2007.


Bron: Luna
14/10/2008

Bron: Luna Datum: 14-10-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 28°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners