Unilin systems lanceert UTHERM Isolatieplaten

Unilin systems lanceert UTHERM Isolatieplaten

Unilin Systems, Europees marktleider in isolerende dakelementen, lanceert nu ook isolatieplaten voor muur-, dak, en vloerisolatie. Unilin bezit een sterke in-house technologie inzake polyurethaan en maakt zich sterk door een 30 jarige ervaring van het merk UTHERM een succesverhaal te maken. Op de bedrijfsterreinen te Waregem wordt begin 2009 een nieuwe productie-eenheid opgestart.

Unilin systems lanceert UTHERM Isolatieplaten

Unilin Systems, Europees marktleider in isolerende dakelementen, lanceert nu ook isolatieplaten voor muur-, dak, en vloerisolatie. Unilin bezit een sterke in-house technologie inzake polyurethaan en maakt zich sterk door een 30 jarige ervaring van het merk UTHERM een succesverhaal te maken. Op de bedrijfsterreinen te Waregem wordt begin 2009 een nieuwe productie-eenheid opgestart.

Unilin Systems - Utherm isolatiepanelen

UTHERM
Energie zal in de toekomst duurder worden en daardoor stijgt het belang van een goede thermische isolatie - in het bijzonder naar hoogwaardige PUR-isolatie en PIR-isolatie - en de sterke in-house technologie die Unilin reeds 30 jaar in handen heeft voor het aanmaken van polyurethaan, start Unilin Systems nu ook met het produceren van UTHERM-isolatieplaten.


Illustratie: Unilin Systems - Utherm Wall


Utherm Isolatiepanelen zullen vooral toegepast worden voor muur-, dak- en vloerisolatie. De eerste en beste manier om kosten te besparen op vlak van energiebesparing in de bouw is isoleren; hiervoor worden in België reeds meerder jaren subsidies gegeven.
De jaarlijkse groei in de isolatiesector wordt op 5% geschat de komende 5 jaar; voor Polyurethaan ligt dit zelfs tussen de 5% en de 10%!


Illustratie: Unilin Systems - Utherm floor


Op de bedrijfsterreinen te Waregem (Desselgem) wordt begin 2009 een nieuwe productie-eenheid opgestart in een gloednieuwe fabriek. Deze vergt een totale investering van 11 miljoen Euro en houdt het bouwen van een productiehal met bijhorende productielijnen alsook een gloedniew labo in.
De bouw van deze nieuwe fabriek zou voor een extra tewerkstelling zorgen van 10 personen vanaf medio 2009, oplopend tot 25 medewerkers bij volledige productiecapaciteit.


Illustratie: Unilin Systems - Utherm Roof


Knowhow en competenties in PU-technology & processing zijn aanwezig binnen de divisie Sales & marketing zal in eerste instantie gebeuren via de huidige verkoopsteams in Benelux en Frankrijk.
Het technische advies van Unilin Systems kan voortaan in Waregem besproken worden met onze ingenieurs en plaatsinghsspecialisten in het gloednieuw en recentelijk geopend trainingcenter.


Illustratie: Unilin Systems - Utherm Sarking


De inhoud van het logo
Heel belangrijk in de naamkeuze ‘UTHERM’ was het belangrijk dat deze in de 4 hoofdtalen (Nederlands – Frans – Duits – Engels) gemakkelijk uitspreekbaar en schrijfbaar is.


Illustratie: Unilin Systems


De U staat in de verschillende talen voor U-waarde - Valeur U - U-value en U-Wert.
De U staat ook voor Uzelf als ‘bouwheer-beslisser’ en/of ‘voorschrijver-medebeslisser’ en/of ‘uitvoerder’. U hebt er zelf groot belang bij goed te (laten) isoleren, uit budgettaire en ecologische overwegingen.
De groene kleur van de U verwijst naar het Kyoto-aspect (global warming) en het energiebewust bouwen en leven.

Therm staat in de 4 beoogde hoofdtalen voor THERMische prestaties – THERMique - THERMal performances en THERMisch.


DAKELEMENTEN
Bij Unilin kan U ook nog steeds terecht voor zelfdragende dakelementen. Al deze dakonderdelen worden vooraf vervaardigd en geassembleerd, waardoor de plaatsing op de werf een minimale tijd in beslag neemt. Bovendien beantwoorden quasi alle dakelementen aan de noden van de huidige architectuur:
 • Luchtdichte, hoogisolerende bouwsystemen volgens de EPB-eisen

 • Mooie kant-en-klare afwerkingen als binnenzijde

 • Grote overspanningen tussen de gordingen

 • Goede brandveilige en akoestische prestaties.


 • In het daksysteem zit alles in één element: de kepers, de thermische isolatie en de onderplaat waarbij men kan kiezen uit een heel breed gamma van afwerking(gipskartonplaat, spaanplaat, witgelakte spaanplaat, OSB, multiplex, schrootjes,…)

  Unilin Systems biedt twee systemen aan, de openschalige elementen en de sandwichelementen. Bij openschalige elementen wordt de isolatie (PUR/PIR) tussen de kepers gespoten. Dankzij die kepers beschikt u over een stevig element waar u makkelijk dakvlakramen en/of andere dakdoorbrekingen kan plaatsen. Bij de sandwichelementen hebt u de keuze tussen PUR/PIR of minerale wol als isolatie. Deze kunnen zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst.

  Meer info : www.unilin-systems.com


  Unilin systems is een deel van Mohawk Industries dat wereldwijd marktleider is in het produceren en verdelen van vloerbekledingen, tapijten, hout, laminaat en keramische tegels. Mohawk Industries stelt zo’n 34.000 arbeiders tewerk met een omzet van 7 miljard dollar.
  De Unilin Groep is onderverdeeld in 4 business units: Divisie Flooring - Divisie Boards - Divisie Decor - Divisie Systems.


  Bron: Laatjebouwen.be
  6/12/2008

  Bron: Laatjebouwen.be Datum: 06-12-2008

  Sociale media laatjebouwen

  Project in de kijker

  Max. 15°C

  Max. 19°C

  Cartoon & Bouwpret

  Onze partners