Nieuwe geveloplossingen van Deceuninck

Nieuwe geveloplossingen van Deceuninck

Deceuninck kondigt met haar Twinson gevelsystemen een nieuwe generatie buitenmuurbekleding aan. Het Twinson buitenbekleding bestaat uit een 100 % recycleerbare en PEFC-gecertificeerde grondstof die de natuurlijke look & feel van hout met de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van pvc combineert.

Deceuninck Twinson Buitenmuurbekleding

Het Twinson assortiment van Deceininck bestaat uit het gesloten gevelsysteem Twinson O-Wall en het open gevelsysteem. Beide kunnen als afzonderlijke afwerking fungeren, maar ook deel uitmaken van een isolerende totaaloplossing.


Deceuninck Twinson Buitenmuurbekleding

Open of gesloten
Als eerste geveloplossing biedt Deceuninck het gesloten gevelsysteem, Twinson O-Wall. Bij Deceuninck Twinson O-Wall voert een geïntegreerd ventilatiesysteem de vochtige lucht en hitte achter de gevelplanken af. Dit resulteert in een ademende gevel en draagt indirect bij tot een gezond binnenklimaat. Dankzij de dubbelwandige samenstelling is de Deceuninck Twinson O-Wall gevelplank stevig en robuust. Een afstand van 50 cm tussen de liggers volstaat dan ook. Op het vlak van montage garandeert het gepatenteerde clipsysteem een snelle, eenvoudige bevestiging.

Daarnaast is er de mogelijkheid om voor een open gevelsysteem te kiezen. Laatstgenoemde werkt volgens het open-voegprincipe en combineert esthetiek met functionaliteit. Dankzij het zwart gekleurd montageprofiel verkrijgt u steeds een harmonieus oogstrelend resultaat. De onderliggende structuur, vervaardigd uit hoogwaardig geanodiseerd aluminium, garandeert u een hoge duurzaamheid.


Deceuninck Twinson Buitenmuurbekleding

Beide oplossingen zijn verkrijgbaar in drie verschillende natuurkleuren: zoethoutzwart, schorsbruin en turfbruin. De gevelpanelen zijn verkrijgbaar in diverse lengtematen en kunnen zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden.

Perfect te combineren met isolatie
Volgens het rooilijndecreet mag bij renovatie in Vlaanderen elke woning met 14 cm de rooilijn overschrijden. Deze afstand is ruim voldoende om extra isolatie langs buiten te voorzien. Dankzij de beperkte dikte en de karakteristieken van het materiaal zelf kunnen beide gevelplanken zowel gebruikt worden als afzonderlijk afwerkingsmateriaal als deel uitmaken van een totaal isolatieconcept.


Deceuninck Twinson Buitenmuurbekleding

Natuur en technologie verenigd
De buitengevel- en terrasoplossingen van Deceuninck bestaan steeds uit het innovatieve materiaal Twinson. Aan de basis van dit materiaal ligt een bijzonder procedé. Bij de productie hecht het pvc zich rondom minuscule houtpartikels van zo’n 500 micron. Het resultaat is een materiaal dat voor 50 procent uit pvc en voor 50 procent uit hout bestaat. Zo combineert Twinson een warm, natuurlijk uiterlijk met een bijzonder aangename tactiliteit . De waterbestendigheid, de robuustheid, de splinter- en rotvrijheid haalt Deceuninck aan al de voornaamste Twinson voordelen.

PEFC-label voor Twinson
Voor zijn innovatieve Twinson-materiaal behaalde Deceuninck onlangs een PEFC-certificering. Naast aanzienlijke ecologische voordelen, waaronder 100% recycleerbaarheid, onderstreept Twinson via het PEFC-certificaat de zorg van Deceuninck om het milieu.Bron: Marquiz Datum: 06-07-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 16°C

Max. 15°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners