Nu al 10.000ste groepsaankoop stroom en gas

Nu al 10.000ste groepsaankoop stroom en gas

  

In de loop van de afgelopen week schreef de 10.000ste persoon in voor de groepsaankoop groene stroom en gas van het Antwerpse provinciebestuur. Dit is ruim een maand eerder dan de eerste groepsaankoop vorig jaar. Die strandde op 2 oktober uiteindelijk op 28.535 deelnemers.

Groepsaankoop provincie Antwerpen Groene stroom en gas

"De interesse van onze inwoners neemt alleen maar toe," vertelt gedeputeerde Inga Verhaert, "De stijgende energieprijzen hebben daar zeker mee te maken. We hopen ook nu voor onze inwoners een fikse korting te bedingen." Naast 17 infovergaderingen, zijn er dit jaar maar liefst 64 gemeenten die een speciaal loket inrichten voor de groepsaankoop. "Gezien de talloze vragen aan onze balie, beslisten we om zelf ook een loket te openen in het provinciehuis op dinsdag, woensdag en donderdag van 10 tot 12 uur", zegt Verhaert.

Gedeputeerde Inga Verhaert zette vorig jaar de groepsaankoop groene energie voor het eerst op touw. Met groot succes, want meer dan 28.000 mensen schreven zich in, 43% van hen veranderde van energieleverancier en bespaarde gemiddeld 225 euro op hun energiefactuur. De provincie Antwerpen werkt ondertussen samen met de provincies West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen die dit jaar op verschillende tijdstippen een groepsaankoop zullen organiseren. Deze samenwerking zorgt ervoor dat de deelnemers nog meer de kans krijgen om kosteloos van leverancier te veranderen.

De provincie Antwerpen vindt het belangrijk om als bestuur mensen wegwijs te maken op de vrije energiemarkt. Gedeputeerde Inga Verhaert: “Er bestaat nog steeds een grote drempel bij mensen om van energieleverancier te veranderen. Het vertrouwen in de provincie als degelijk bestuur, werkt die drempels overduidelijk weg. We hebben vorig jaar bewezen dat vele kleine consumenten heel wat kunnen bereiken als ze zich verenigen. En dus willen we dit jaar nog meer mensen bereiken om hen als één grote, aantrekkelijke klant aan te bieden op de energiemarkt.

September = inschrijvingsmaand
De nieuwe groepsaankoop werd gelanceerd op 12 juli en loopt tot en met 2 oktober. Inschrijven kan vrijblijvend via de site www.samengaanwegroener.be.

Praktisch:
Enkel particulieren kunnen meedoen, bedrijven en verenigingen niet. Deelnemers kunnen tot en met 2 oktober inschrijven via de website www.samengaanwegroener.be.
Wie geen toegang heeft tot internet kan in de meeste gevallen terecht aan de balie van zijn of haar gemeentebestuur. Informeer best op voorhand wanneer het loket geopend zal zijn. De lokale loketten noteerden vorig jaar zo’n 10% van de inschrijvingen.
Dit jaar is er vanaf september ook in het Antwerpse Provinciehuis een loket waar mensen zich kunnen inschrijven.Bron: Provant Datum: 04-09-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 28°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners