Nieuwe webtool van Sigma voor kleurkeuze

Nieuwe webtool van Sigma voor kleurkeuze

     

Welke kleur voor het interieur? Die vraag houdt iedereen wel eens wakker. Verfproducent Sigma Coatings maakt het een stuk makkelijker met de nieuwe ‘Colours of Life’ webtool. Daar kan je in drie eenvoudige stappen zien welk effect kleuren hebben op een ruimte én op de bewoners. Want kleuren zijn natuurlijk veel meer dan een decoratief accentje: ze scheppen de gewenste sfeer en spelen sterk in op het gemoed. Met de ‘Colours of Life’ webtool haal je je persoonlijke interieuradviseur in huis!

Sigma Colours of life Webtool

Verschillende ruimtes vragen om een verschillende beleving. Zo zal je een rustige studieruimte anders inkleuren dan een leefruimte of keuken. Sigma heeft als verfspecialist jarenlang onderzoek verricht naar kleuren in samenwerking met architecten, wetenschappers en kleurspecialisten. Sinds twee jaar legt Sigma die gegevens structureel vast in 8 kleurgroepen en worden de biologische en psychologische effecten uit de doeken gedaan in de Sigma ‘Colours of Life’ kleuradviesboeken.


Sigma Colours of life Webtool

Die schat aan informatie is nu ook vertaald naar een gebruiksvriendelijke webtoepassing die voor iedereen bruikbaar is: een hoop inspiratie en informatie voor de particulier, maar ook voor schilders, architecten, woninginrichters en projectmanagers.

In de interactieve webtool kies je eerst de omgeving, dan de functie en tot slot de kleurinvulling. Uiteindelijk krijg je een drietal kleur(combinatie) suggesties getoond, van toon op toon tot uitgesproken en gedurfd. Bij elke combinatie worden naast de toegepaste kleuren in de foto, adviezen en tips gegeven. De voorbeelden zijn praktijkgericht en komen uit zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten.


Sigma Colours of life Webtool

Net zoals in andere Sigma kleurmaterialen, zijn ook hier de suggesties ingedeeld in acht kleurgroepen: Mineral Grey, Sienna Brown, Orange Terra, Yellow Ocre, Natural Green, Cool Blue, Mystic Purple en Warm Red. Voor ‘omgeving’ is er keuze uit ‘Wonen & Verblijven’, ‘Verzorgen & Genezen’, ‘Opgroeien & Leren’ en ‘Werken & Functioneren’. Bij de functies zijn alle gangbare vertrekken in de woning of bedrijf opgenomen, van inkomhal tot restaurant en van vergaderruimte tot leefruimte.

Ontdek deze nieuwe tool op http://www.sigma.be/kleur-en-inspiratie/kleurinspiratie/colours-of-life.aspx

Bron: Sigma Coating Datum: 09-08-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 34°C

Max. 37°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners