Prototypes van Vasco op Interieur 2012

Prototypes van Vasco op Interieur 2012

   

Als het van VASCO afhangt, wordt aluminium het materiaal bij uitstek voor de volgende generatie designradiatoren, en zeker voor de badkamer. Op INTERIEUR 2012 toont VASCO met de prototypes BEAMS en META alvast waarom: nieuwe technologie en design, een beter rendement en verschillende accessoires om het geheel een trendy look te geven.

Vasco designradiatoren meta en beams

“Met de nieuwe modellen BEAMS en META zijn we een nieuwe weg ingeslagen, maar wel binnen de VASCO designfilosofie, dus altijd ontworpen vanuit een langetermijnvisie”, zegt Wim Segers, huisdesigner van Vasco. “De essentie blijft een architecturale vormgeving die borg staat voor levenslange kwaliteit, maar die je met eenvoudig verwisselbare accessoires telkens opnieuw een fris accent kan geven.”
Die praktische toebehoren (als handdoekbeugel of kapstok) zijn bijvoorbeeld beschikbaar in allerlei geometrische vormen, in neutraal zwart en wit of in catchy ‘fluo’ kleuren.

Segers: “De inspiratie daarvoor vinden we in het experimentele randgebeuren van de grote designbeurzen in Keulen, Milaan, Venetië,… waar je de stromingen kan ontdekken die pas twee jaar daarna gecommercialiseerd worden. Zo kunnen we avant-gardistische trends in architectuur en beeldende kunsten nu al vertalen naar nieuwe producten.” De innovatieve prototypes werden alvast geselecteerd voor de eindronde in de prestigieuze Henry Van de Velde prijs.


Vasco designradiatoren meta en beams

15% energiebesparing
Aluminium zal volgens VASCO de komende jaren steeds vaker in de schijnwerpers komen: Het materiaal is drie keer lichter dan staal, is voor 100% recycleerbaar en staat garant voor een aangename stralingswarmte doordat het de warmte tot vier maal beter geleidt. Bovendien ideaal voor lage temperaturen, zodat je in combinatie met vloerverwarming een aangename en zuinige warmte krijgt. Maar ook technologisch zijn ze, in samenwerking met de universiteit van Stuttgart, zodanig verbeterd, dat er tot 15% energiebesparing mogelijk is.

Primeur
Dat is bijvoorbeeld het geval bij het type META, die volgens een volledig nieuw technisch procedé werd ontwikkeld. Het is de eerste ‘open’ of transparante aluminium designradiator. Met diepere oversized profielen van 15 cm tegenover de gebruikelijke 10 cm, die zorgen voor een hogere warmteafgifte.


Vasco designradiatoren meta en beams

Anders is het type BEAMS. Hier zie je dat verder gewerkt werd op bestaande ‘gesloten’ modellen, maar met een nieuw grafisch contrast tussen robuust volume (de balken) en de fijne lijnen en frisse kleuren van de accessoires.
De ‘Beams’ radiator bestaat uit geëxtrudeerde aluminium profielen, voorzien van een poedercoating, met twee waterkanalen. De profielen zijn zo vormgegeven dat de radiator optimaal warmte afgeeft, door stralingswarmte vooraan en door de convectielamellen aan de achterzijde. De positionering en maatvoering van de convectielamellen zijn geoptimaliseerd door de universiteit van Stuttgart.

Vasco op INTERIEUR 2012 : Hal 4 – stand 423Bron: Vasco Datum: 14-08-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 34°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners