Photovoltech lanceert gloednieuwe website

Photovoltech lanceert gloednieuwe website

Photovoltech, één van de Europese leiders in de productie van fotovoltaïsche zonnecellen, kondigt de lancering aan van de nieuwe website www.verleidhetzonlicht.be. Met deze gloednieuwe website wil het bedrijf uit Tienen de consumenten wegwijs maken in de wereld van de fotovoltaïsche zonne-energie.

Photovoltech lanceert gloednieuwe website

Photovoltech, één van de Europese leiders in de productie van fotovoltaïsche zonnecellen, kondigt de lancering aan van de nieuwe website www.verleidhetzonlicht.be. Met deze gloednieuwe website wil het bedrijf uit Tienen de consumenten wegwijs maken in de wereld van de fotovoltaïsche zonne-energie.

www - verleid het zonlicht - be

Fotovoltaïsche energie
Een fotovoltaïsch zonnepaneel of PV-paneel – PV is de afkorting van het Engelse ‘photovoltaic’ – vangt zonne-energie op en zet een deel daarvan rechtstreeks om in elektriciteit.

Een zonnecel is een dun plaatje halfgeleidend materiaal, voor commerciële toepassingen meestal vervaardigd uit mono- of polykristallijn silicium. De energie van het invallende licht veroorzaakt een spanningsverschil tussen de bovenkant en de onderkant van de zonnecel. Omdat beide kanten elektrisch verbonden zijn ontstaat een elektrische (gelijk)stroom. Afhankelijk van een reeks factoren zoals het type silicium, de kwaliteit van het basismateriaal, de controle over productieproces en de juiste toepassing van knowhow zal de cel een groter of kleiner aandeel van het zonlicht omzetten in elektriciteit.

Verleid het zonlicht
Via haar nieuwe website wil Photovoltech de consumenten informeren over het gebruik van fotovoltaïsche zonne-energie. Naast algemene informatie over duurzame zonne-energie en zonnepanelen en nuttige links, vindt de bezoeker ook meer specifieke informatie. Zo biedt de website ook een stappenplan voor de installatie van PV-panelen en gedetailleerde uitleg over de verschillende subsidies en premies die de overheid toekent voor de plaatsing van zonnepanelen. Op de site kan de consument eveneens via een handige module per provincie op zoek gaan naar erkende installateurs van zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen van Photovoltech.

Powered by Photovoltech
Naast de consumentensite is er ook een aparte website die zich specifiek richt tot de installateurs : www.poweredbyphotovoltech.be. Vakmensen vinden er de gegevens van Europese producenten van zonnepanelen met PV-cellen van Photovoltech en verdelers in België en Nederland. De website geeft ook uitgebreide informatie over het ‘Powered by Photovoltech’-kwaliteitslabel. Dit label staat immers voor kwaliteitsvolle hightech “Made in Belgium”, die vervaardigd wordt uit hoogwaardige grondstoffen en voldoet aan de strengste kwaliteitsnormen.
De cellen van Photovoltech worden geproduceerd in Tienen en ontwikkeld in samenwerking met het toonaangevende onderzoekscentrum IMEC, een spin-off van de KULeuven en Europa’s grootste onafhankelijke onderzoekscentrum voor nanotechnologie.

Op de website kunnen geïnteresseerde vakmensen zich aanmelden om geselecteerd te worden als erkend installateur. Wordt de installateur na een eerste screening en een bezoek bij hem ter plaatse weerhouden, dan komen zijn gegevens terecht op de consumentenwebsite www.verleidhetzonlicht.be zodat de consument hem weet te vinden en hem rechtstreeks kan contacteren.


Over Photovoltech
Photovoltech werd opgericht in december 2001 met een eerste investering van ongeveer 14 miljoen Euro. Het bedrijf krijgt de steun van 3 grote aandeelhouders: Total (47,8%), GDF SUEZ (via Electrabel en Soltech) (47,8%) en IMEC (4,4%). Total en Electrabel zijn daarnaast ook commercieel actief in de sector van fotovoltaïsche zonne-energie door hun respectievelijke dochterondernemingen Tenesol en Soltech. IMEC (Interuniversitair onderzoekscentrum voor micro-elektronica) is één van 's werelds belangrijkste onderzoekscentra met een sterke reputatie op vlak van onderzoek in fotovoltaïsche technologie. Photovoltech startte met de productie van zonnecellen vervaardigd uit multikristallijn Silicium in november 2003 en maakt hierbij gebruik van de meest geavanceerde en hoogtechnologische apparatuur.
Als spin-off van IMEC heeft Photovoltech een waaier van innovatieve technologieën tot haar beschikking. Het speciale productieproces levert cellen die een uitstekend uniform uitzicht combineren met een zeer hoge efficiëntie.
Photovoltech is gevestigd in Tienen (België) en werkt in speciaal gebouwde en geïntegreerde productie- en kantoorfaciliteiten die tegemoetkomen aan de strengste veiligheidsnormen.


Bron: Luna
23/06/2009

Bron: Luna Datum: 23-06-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 12°C

Max. 14°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners