ORAC introduceert nieuwe collectie XL-Moulures

ORAC introduceert nieuwe collectie XL-Moulures

Het nieuwe jaar is door decoratiespecialist ORAC ambitieus ingezet. Met een duidelijke rebranding (Orac LUXXUS, Orac AXXENT & Orac BASIXX) en de lancering van een nieuwe collectie extra grote moulures. Orac heeft alles voorhanden om in 2009 stijlvol van start te gaan.

ORAC introduceert nieuwe collectie XL-Moulures

Het nieuwe jaar is door decoratiespecialist ORAC ambitieus ingezet. Met een duidelijke rebranding (Orac LUXXUS, Orac AXXENT & Orac BASIXX) en de lancering van een nieuwe collectie extra grote moulures. Orac heeft alles voorhanden om in 2009 stijlvol van start te gaan.

ORAC - XL Moulures

REBRANDING: ORAC LUXXUS, ORAC AXXENT & ORAC BASIXX
Om de verschillende gamma’s van ORAC duidelijker te positioneren, heeft de onderneming een rebranding doorgevoerd. Als overkoepelend merk geldt nog altijd ORAC DECOR®, een trendsettend decoratiemerk van architecturale sierelementen in kunststof. Het gamma is even creatief als innovatief en biedt de professionele vakman en interieurliefhebber een functionele én decoratieve oplossing.


Foto: ORAC


Binnen het overkoepelend merk ORAC DECOR® zijn er drie subbrands: ORAC LUXXUS, ORAC AXXENT en ORAC BASIXX. Apart gepositioneerd staat ORAC LUXXUS, een exclusief gamma creatieve profielen en decoratieve accessoires met een sterke visuele impact. De verschillende moulures zijn vervaardigd van kwalitatieve kunststof als Purotouch® en Duropolymer®. ORAC LUXXUS omvat daarnaast ook een compleet aanbod aan innovatieve indirecte verlichting.
ORAC AXXENT telt professionele kroonlijsten, muurlijsten en plinten in Duropolymer®: scherp gedetailleerd voor een uniek interieuraccent. Het standaardaanbod ORAC BASIXX bestaat uit functionele tot licht decoratieve kroonlijsten uit Durofoam®.


Foto: ORAC


NIEUW: COLLECTIE XL
Helemaal nieuw binnen het gamma ORAC LUXXUS is de collectie XL, die zeven extragrote moulures telt: drie kroonlijsten, drie wandlijsten en een hoge plint. Architect Xavier Donck ontwierp de monumentale moulures die het aanbod van ORAC DECOR® nu helemaal compleet maken. De collectie is in eerste instantie ontworpen voor vrij hoge huizen maar geeft speelruimte doordat je de moulures zowel horizontaal als verticaal kan plaatsen, afhankelijk van het gewenste resultaat.

Xavier Donck: “Moulures zijn een meerwaarde voor je interieur. Ze kunnen je huis mee een ziel geven. De collectie XL zorgt voor een krachtig visueel effect. De kroonlijst is een zogenaamde ‘gorge’, doet me denken aan van die oude landhuizen in Frankrijk, 17e, 18e eeuw, de tand des tijds karaktervol doorstaan. Zo’n asymmetrische gorge kan je combineren met een traplijstje of een zogenaamd Napoleonhoedje, en kan je ook met het lange of korte stuk op het plafond plaatsen. En de hoge plint creëert als geen ander knusheid. Hij doorbreekt de kale overgang van muur naar grond en kleedt een koude kubus warm aan. Kortom, onmisbaar.”


Foto: ORAC


Over ORAC
De Belgische familieonderneming ORAC nv, ontstaan in 1970, is vandaag uitgegroeid tot dé referentie in decoratieve kwaliteitsproducten in kunststof. Het assortiment is even breed als compleet en omvat naast verschillende sierlijsten ook ornamenten zoals rozetten, pilasters, zuilen, sokkels, nissen, medaillons, guirlandes, frontons, vensterbanken en lambrisering en diverse verlichtingssystemen.


ORAC OP DE INTERIEURBEURZEN
  • HEIMTEXTIL Frankfurt, Duitsland 5.1 B47 14/01 - 17/01/09
  • BAU MESSE Munchen, Duitsland A6 134 12/01 - 17/01/09
  • INTIRIO Gent, België 8 B02 01/02 - 04/02/09
  • DE BOUWBEURS Utrecht, Nederland 4 A085 09/02 - 14/02/09
  • HOMEBUILDING & RENOVATING SHOW Birmingham, UK 19/03 - 21/03/09
  • CONSTRUMAT Barcelona, Spanje 20/04 - 24/04/09
  • BATIMAT Parijs, Frankrijk 02/11 - 07/11/09

Bron: RCA News
7/02/2009

Bron: RCA News Datum: 07-02-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 36°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners