Nieuw record voor openhuizenweekend

Nieuw record voor openhuizenweekend

   

De baksteen zit nog steeds flink in de Vlaamse magen. Met 28.500 belangstellenden was de 13e editie van het openhuizenweekend 'Mijn Huis Mijn Architect' alweer een schot in de roos. Verdeeld over 170 projecten in heel Vlaanderen en Brussel toonden architecten een staaltje van hun kunnen, met ter plaatse tekst en uitleg voor wie op zoek was naar een architect of bouwinspiratie.

Openhuizenweekend - Mijn Huis Mijn Architect 2012

“Mijn Huis Mijn Architect is bedoeld om potentiële bouwheren en architecten rechtstreeks met mekaar in contact te brengen”, zegt Bart Verstraete van NAV, de Vlaamse Architectenvereniging, die in opdracht van de Orde van Architecten – Vlaamse Raad het evenement organiseert. “De stijgende cijfers bewijzen dat het concept werkt, voor zowel bezoekers als de architect. Bovendien waren er dit jaar ook enkele nieuwigheden, zoals de inspiratieroutes en de mobiele applicatie. Het feit dat steeds meer mensen hun deur willen openzetten voor het publiek, kunnen we uiteraard alleen maar toejuichen.”

Inspiratie, maar ook informatie
De focus dit jaar lag op renovatie, compact bouwen en duurzaamheid.
Verstraete: "Energiezuinig bouwen is geen uitzondering meer, iederéén moet mee op die trein en mensen zitten met heel wat vragen. Bijvoorbeeld over de 2014-richtlijn dat elke nieuwbouw op een of andere manier moet voorzien in duurzame energieopwekking. Het openhuizenweekend is een uitgelezen kans om te zien hoe dit soort oplossingen in de praktijk werkt en om zich te laten informeren.
Jaarlijks volgen bijna 7.000 architecten een NAV-bijscholing rond onder andere energiezuinig bouwen, zij zijn dus perfect op de hoogte.”


Openhuizenweekend - Mijn Huis Mijn Architect 2012

“Volledig mee eens”, beaamt architect Ruben Galle, in Brugge. “Enerzijds kunnen bezoekers inspiratie opdoen voor hun persoonlijke situatie, maar ook het licht en de ruimte écht beleven. Dat is toch nog iets anders dan een plan of 3D-visualisatie. Ook kan je dankzij deze formule laten zien hoe je bepaalde knopen in het geheel oplost. Hoe je duurzame energie integreert in eerlijke en haalbare architectuur voor jonge mensen in de stad op een beperkte ruimte. En natuurlijk is het voor elke architect een mooie kans om zich in de kijker te stellen van mogelijke klanten. Kortom, een echte win-winsituatie.”Bron: NAV Datum: 10-05-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners