Licht volgt ruimte

Licht volgt ruimte

Van extreem opvallend tot introvert eenvoudig, van flexibel en functioneel tot geraffineerd en grafisch: de nieuwste verlichtingsarmaturen van Delta Light® laten zich niet in één trendy hokje duwen. Of toch? Alle ontwerpen werden gecreëerd om op hun eigen manier deel uit te maken van een groter architecturaal geheel. Waarbij de dynamiek tussen licht en ruimte steeds het laatste woord heeft.

Nieuwe verlichtingsarmaturen Delta Light

Nieuwe verlichtingsontwerpen voorgesteld op internationale designbiënnale Interieur 2010

NEBEL I Gestileerde dynamiek
Een cirkel wordt een ellips, een buis wordt een tube? Lichtelement Nebel slaagt er moeiteloos in om met zijn eigenzinnige volume de toeschouwer op het verkeerde been te zetten. Overal waar deze blikvanger de ruimte krijgt, ontluikt een spel van gestileerde vormen en warm licht. Organische illusie of optisch bedrog? Het is maar hoe je het bekijkt, maar een stijlvolle meerwaarde is gegarandeerd.


Delta Light - Nebel

Skin LED I Strakke elegantie
Twee fijne plaatjes van amper 12 mm dik verbergen een knap staaltje led-technologie in een opvallende vorm. Een uitsparing in het midden accentueert de afgeronde randen van de armatuur en leidt het led licht in goede banen. Een subtiel design statement, en een speelse knipoog naar liefhebbers van technologisch verfijnde elegantie.


Delta Light - Skin Led

NYX I Eenvoud is niet altijd eenvoudig
De Nyx is een perfecte samensmelting van doorgedreven product engineering en minimalistische vormgeving, balancerend tussen functionaliteit en esthetiek. De Nyx symboliseert dat eenvoud niet altijd eenvoudig is. Het lichaam valt op door zijn extreem slanke vorm. Desondanks verrast dit toestel dankzij de nieuwste led technologie met een zeer sterke lichtopbrengst. De zwarte behuizing contrasteert met de verfijnde witte onderkant.. Een knap staaltje lichtarchitectuur, dat duurzame technologie als vanzelfsprekend verenigt met ingenieus design.


Delta Light - Nyx

Husk I Stijlvol aanwezig
Architecturaal accent of decoratieve eyecatcher? Ergens op de grens tussen de twee hangt Husk stilletjes elegant te wezen. Sober en toch opvallend, herkenbaar en toch apart. Het onderste gedeelte van deze lampenkap volgt de lijnen van een zuivere conische vorm, dat op zijn beurt weerspiegeld wordt in het kleinere bovenstukje. Een plexibodem verbergt de lamp in dit afgelijnd korset zonder het licht af te zwakken. Of hoe pure eenvoud net datgene kan zijn wat een eigentijdse ruimte helemaal àf maakt.


Delta Light - Husk

Rodi Reo LED & Minigrid in Reo LED I Verzonken, zuivere vormen
Inbouwspots zijn bij iedereen bekend en veel gebruikt. Delta Light zorgt met Rodi Reo LED & Minigrid in Reo LED voor vernieuwing. Deze nieuwe generatie dimbare inbouwspots maakt gebruik van zorgvuldig geselecteerde dimbare en uiterst krachtige leds, die evenwaardig zijn aan 35-50 Watt halogeenlampen maar met een verbruik van minder dan 10 Watt, en garant staan voor een krachtig warm licht. Verzonken conische vormen creëren een haast onmerkbare overgang van het intense led-licht met het plafond. Fraaie ringen doen een aureool rond de led-reflector verschijnen, met een uitzonderlijk visueel resultaat als gevolg.


Delta Light - Rio Led

McDelta I Mini vorm, maxi power
Size matters? Blijkbaar niet bij het ontwerpen van verlichting. Ondanks zijn miniatuur afmetingen laat de McDelta het niet na om een grote indruk te maken, dankzij het gebruik van de gesofisticeerde led technologie en de opvallend hoge lichtopbrengst. Deze verfijnde pendel bevat zeer krachtige leds die niet moeten onderdoen voor een 35 tot 50 Watt halogeen lamp. Gebruikt in een cluster of als één element, deze kleine kerel is geboren om u te verbazen.


Delta Light - Mc Delta

Splitline I Architecturaal lijnenspel
Smalle en brede straten trekken zwarte lijnen doorheen de ruimte, en vormen letterlijk een ‘lichtend pad’ dat in dialoog gaat met de architectuur van de omgeving. De Splitline inbouwlijnen kunnen op zeer gevarieerde manieren ingevuld worden, naargelang wat de ruimte nodig in heeft, zowel functioneel als qua design. Flexibele ledmodules voor accentverlichting, T5 Seamless lampen voor algemeen licht, of high-power ledmodules voor een extra krachtige oplossing… een antwoord op maat van de ruimte.


Delta Light - Spitline


Deze grafisch verfijnde profielen, hetzij met strakke of afgeronde afwerking, en hun smalle en brede openingen, integreren moeiteloos met de architectuur en versterken de uniciteit van de ruimte. Dit verlichtingsconcept bewijst dat de vormgeving en functionaliteit van inbouwverlichting definitief een nieuwe weg ingeslagen is.

Bron: RCA Datum: 17-10-2010

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 24°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners