Vlaanderen vernieuwt premieaanbod

Vlaanderen vernieuwt premieaanbod

   

De Vlaamse regering heeft op 1 januari nieuwe premies ingevoerd voor energiebesparende investeringen in woningen. Dankzij die premies blijft het voor bouwers en verbouwers heel aantrekkelijk om te investeren in onder meer dak-, muur en vloerisolatie en hoogrendementsbeglazing.

Nieuw premieaanbod voor energiebesparende maatregelen

Om de nieuwe premies nog beter bekend te maken, lanceert de Vlaamse overheid nu een communicatiecampagne.

CAMPAGNE
De beste manier om de energiefactuur van de Vlaamse gezinnen onder controle te houden, is ervoor zorgen dat ze energie besparen. Om de verwarmingskosten voor de gezinnen zoveel mogelijk te beperken, heeft de Vlaamse overheid een aantal prioritaire doelstellingen geformuleerd.

De eerste doelstelling is te zorgen dat tegen 2020 alle woningen van dakisolatie zijn voorzien.
Als tweede doelstelling zouden tegen dan ook alle ramen dubbele beglazing moeten hebben.
Derde doel zijn alle verwarmingsketels minstens een hoog rendement te laten hebben.
Een vierde prioriteit is om zoveel mogelijk bestaande muren degelijk te isoleren met spouwmuurisolatie of buitenmuurisolatie. Om dat te bereiken voorziet de Vlaamse overheid premies. Met deze campagne willen we die premies nog beter bekend maken bij het grote publiek. Sommigen hebben er duidelijk nog niet van gehoord…

De campagne wijst op het bestaan van energiepremies op een ludieke manier. Humor blijft een beproefd universeel werkmiddel om een blijvende een positieve attitude tegenover energiebesparing te genereren.

Campagnebeelden


Nieuw premieaanbod voor energiebesparende maatregelen

Nieuw premieaanbod voor energiebesparende maatregelen

Nieuw premieaanbod voor energiebesparende maatregelen


Vlaams minister van Energie Freya Van den Bossche wijst erop dat investeringen in energiebesparing bijzonder interessant blijven. “De Vlaamse regering blijft die investeringen ondersteunen”, zegt ze. “Met ongeveer 60.000 dakisolatiepremies per jaar zitten we op het goede spoor om onze doelstelling te halen en tegen 2020 alle daken in Vlaanderen geïsoleerd te hebben. Ook investeringen in muurisolatie en vloerisolatie moedigen we nu aan met versterkte premies, terwijl ook de vervanging van slechte beglazing een prioriteit blijft.”

Campagnevideo's

Meer info op www.energiesparen.beBron: Vlaanderen.be Datum: 29-01-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 21°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners