Haakse slijper met veiligheidsfuncties

Haakse slijper met veiligheidsfuncties

   

Met tal van veiligheidsfuncties en gebruiksvriendelijke features beschermen de WEPBA haakse slijpmachines van Metabo de gebruiker nog beter dan voorheen.

Metabo WEPBA 14-125 en 14-150 Quickprotect

Met de WEPBA 14-125 QuickProtect en de WEPBA 14-150 QuickProtect haakse slijpers zet Metabo de nieuwe norm inzake veiligheid en comfort. Beide modellen hebben een nominaal vermogen van 1400 Watt en beschermen de gebruiker op meerdere manieren: via de S-automatic veiligheidskoppeling, een Protect Safety Switch met dodemansfunctie, Autobalancer voor het reduceren van hand-armvibraties en als veiligheidstoestel met het snelste remsysteem op de markt.
Dit alles maakt de nieuwe WEPBA-modellen tot de veiligste haakse slijpers voor industriële toepassingen en professionele metaalbewerking. Of het nu voor het werken aan pijpleidingen, containers of in de scheepsbouw is, voor onderhoudswerken of zelfs olieboorplatformen, veiligheids- en productieverantwoordelijken zullen deze machines maar al te graag toevertrouwen aan hun medewerkers, in de wetenschap dat de toestellen bestand zijn tegen de meest veeleisende omstandigheden.


Metabo WEPBA 14-125 en 14-150 Quickprotect

Gecombineerde veiligheid
De P in WEPBA staat voor “Protect Safety Switch”. Dit is de ideale combinatie van een grote schakelaar en een dodemansfunctie met ‘no-volt release’ schakelaar. De contactzone van de schakelaar is extra lang voor een gemakkelijke bediening. Hij is zodanig in de behuizing geïntegreerd dat de haakse slijper in elke positie veilig en comfortabel vastgehouden kan worden.
De machine treedt pas in werking door de schakelaar te schuiven en in te drukken. Hierdoor wordt ongewild aanzetten onmogelijk. De dodemansfunctie deactiveert de machine van zodra de gebruiker de schakelaar loslaat. De schakelaar kan niet worden vastgezet. Wanneer men dit op één of andere manier toch doet, beschermt Metabo de gebruiker tegen zichzelf: de ‘no-volt release’ schakelaar in combinatie met de vaste schakelaar voorkomt het opstarten van de machine na een stroomonderbreking.

Remt in twee seconden
Metabo haakse slijpers hebben een nieuw remsysteem dat de slijpschijf stopt twee seconden na het uitschakelen van de machine. Dat is de snelste remtijd op de markt. De mechanische remschijf beschermt de motor en verhoogt de levensduur van de koolstofborstels. Alle Metabo haakse slijpers met remfunctie zijn voortaan uitgerust met dit systeem.
Teneinde de reactietijd van de gebruiker tussen het blokkeren van de schijf en het loslaten van de schakelaar te overbruggen, beschikken beide modellen over een S-automatic veiligheidskoppeling. Wanneer de slijpschijf blokkeert, wordt onmiddellijk de koppeling geactiveerd en wordt een terugslag voorkomen, zelfs nog voor de gebruiker de schakelaar kan loslaten.

Autobalancer en handgreep reduceren trillingen
Metabo voorziet de haakse slijpers van een Autobalancer en de Metabo VibraTech (MVT)-handgreep. Niet alleen om gebruikers te beschermen tegen ongelukken, maar ook om hen een optimale bescherming te bieden tegen hand-armvibratie. De Autobalancer schakelt elk onevenwicht van de slijpschijf uit en reduceert zo trillingen tot een minimum. Hierdoor kan het gereedschap veel langer worden bediend dan de gebruikelijke acht uur per dag, en toch nog voldoen aan de Europese norm (EN). Aangezien de Autobalancer de meeste trillingen bij de bron voorkomt, zijn zowel de gebruiker als de machine onderworpen aan aanzienlijk minder trillingsschade. Kogellagers, aandrijvingen, elektronica en andere componenten hebben een langere levensduur, net als de schijven.

Teneinde te verzekeren dat de gebruiker de nieuwe WEPBA-modellen niet alleen veiliger maar ook comfortabeler kan gebruiken, heeft Metabo beide machines uitgerust met tal van extra’s. Daartoe behoren de elektronische softstart, de Quick-spanmoer voor snel en gereedschapsloze schijfwissels en de eveneens zonder gereedschap instelbare beschermkap. De as met standaard M14-schroefdraad is geschikt voor alle bestaande toebehoren. De robuuste Metabo Marathon-motor met overbelastingsbeveiliging kent een lange levensduur en levert constante prestaties. De Tacho Constamatic (TC) zorgt voor stabiele toerentallen zelfs bij zware belasting.Bron: Metabo Datum: 19-12-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 34°C

Max. 37°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners