Met Sikkens moeiteloos de nieuwste kleurentrends i

Met Sikkens moeiteloos de nieuwste kleurentrends in je woning

Modetrends bepalen in grote mate welke keuzes we maken in ons dagelijkse leven: hoe we ons kleden, welke tijdschriften we lezen, welke restaurants we verkiezen enz. Trends zijn een teken van de tijd. Ook bij de inrichting van onze eigen woning beïnvloeden de nieuwste kleurentrends onze persoonlijke smaak, die naargelang de trend telkens anders ingekleurd wordt.

Met Sikkens moeiteloos de nieuwste kleurentrends in je woning

Modetrends bepalen in grote mate welke keuzes we maken in ons dagelijkse leven: hoe we ons kleden, welke tijdschriften we lezen, welke restaurants we verkiezen enz. Trends zijn een teken van de tijd. Ook bij de inrichting van onze eigen woning beïnvloeden de nieuwste kleurentrends onze persoonlijke smaak, die naargelang de trend telkens anders ingekleurd wordt.

Sikkens Quality Painters - Sikkens LifeStyle Colors Box


Maar waar komen die trends vandaan? En hoe beïnvloeden ze de kleuren en de vormgeving die we verkiezen? Een internationaal team van kleurenexperts bij verfproducent Sikkens voerde hiernaar onderzoek uit. De soms verrassende resultaten inspireren op hun beurt de nieuwste kleurencollecties van de Sikkens-kwaliteitsverven.

Via de vakschilder, ondersteund door onder andere de nieuwe Sikkens LifeStyle Colors Box, komen nieuwe kleurentrends zo tot in de woonkamer van de consument-trendsetter.

Kleur als een weerspiegeling van het economische klimaat
Uit recent onderzoek door het internationale team kleurenexperts van Sikkens blijkt dat kleurentrends niet enkel verschillen per regio, maar dat ze ook nauw samenhangen met de economische conjunctuur. In economisch slechte tijden domineren neutrale kleuren als zwart, wit en grijs. Intense kleuren krijgen dan weer de bovenhand zodra het consumentenvertrouwen heropleeft.

Kleurentrends: vanuit het labo via de schilder tot in de woonkamer
Het team van kleurenexperts van Sikkens gebruikt dit trendonderzoek als een voortdurende inspiratiebron. Bij het ontwerpen van nieuwe kleurencollecties bijvoorbeeld. Zo staan verfproducten van Sikkens garant voor trendy kleuren en vernieuwend design.

Want een trendsetter verkiest kwaliteit gekoppeld aan hedendaags design. Maar de consument wil ook zekerheid en gemak. Daarom werkt Sikkens samen met kwaliteitschilders die vakmanschap bieden en oog voor design hebben. De vakschilder krijgt er dus een nieuwe rol bij en is niet langer enkel vakman voor het uitvoeren van schilderwerken. Hij biedt zijn klanten nu ook kleurenadvies en denkt mee bij de inrichting van het interieur.

Met behulp van de vernieuwde Sikkens LifeStyle Colors Box is de vakschilder perfect geplaatst om die rol op zich te nemen. Sikkens ontwikkelde dit unieke instrument op basis van zijn diepgaande trendonderzoek. De LifeStyle Colors Box biedt schilders en hun klanten een overzicht van de nieuwste kleurentrends en vooruitstrevende schildertechnieken om samen te zoeken naar evenwichtige kleurencombinaties.

Hoe werkt de Sikkens LifeStyle Colors Box?
Het principe is heel eenvoudig: stap voor stap bakent de box de unieke kleurenselectie van de trendsetter af. De eerste keuze is die van de sfeer die men in huis wil creëren: klassiek, stijlvol, hedendaags of een tikkeltje uitdagend. Het is allemaal mogelijk en hangt af van de smaak en persoonlijkheid van de trendsetter. Binnen elke sfeer wordt vervolgens gekeken naar de optimale kleurenintensiteit gaande van intense kleuren (Intens) tot lichte (Lumen) en donkere (Obscura). Daardoor verzekert de LifeStyle Colors Box een evenwichtige combinatie die past bij de klant.

Effectverven, of hoe niet-alledaagse oplossingen een persoonlijke touch creëren
Uit het Sikkens-onderzoek komt nog andere trend naar voren. Mensen blijken hun woning meer en meer als een verlengstuk van hun eigen persoonlijkheid te zien. Men wil zich onderscheiden en laat daarbij de traditionele oplossingen links liggen ten voordele van innovatie.
Interieurdesign wordt dus een middel om aan zelfexpressie te doen.

Effectverven zijn zonder twijfel een in het oog springend voorbeeld van zo’n nieuwe trend in huis. Ze maken het mogelijk om speciale accenten te creëren en laten muren aanvoelen als leer, suède of textiel. Of wat gedacht van een interieur met een metaalachtig of rustiek Italiaans effect? Zelfs de wand van de woonkamer omtoveren tot een heus projectiescherm behoort tot een van de mogelijkheden.

Let wel, dit is werk voor de vakman! Het aanbrengen van innovatieve accenten vereist naast vakmanschap ook inzicht in de nieuwste producten en technieken. En dat is nu mogelijk dankzij de nieuwe Sikkens-effectenbox, waarmee de schilder zijn klant aan de hand van stalen de originele mogelijkheden van effectverven laat ontdekken.

Voor een kwaliteitsschilder in de buurt, surf naar www.sikkensqualitypainters.be

Bron: Porter Novelli
8/01/2009

Bron: Porter Novelli Datum: 08-01-2009

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 15°C

Max. 19°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners