Dekkende houtafwerking

Dekkende houtafwerking

   

Een uitnodigend terras met felgekleurde stoelen in hoogglans rood. Perfect verzorgde vensters waarbij de houtstructuur en nerven mooi zichtbaar blijven. Of een stijlvol retrogeel bankje in een verborgen tuinhoek. Met de dekkende houtafwerking van verfspecialist MATHYS® geef je alle hout buiten een nieuwe designlook én een duurzame bescherming. Zomer na zomer.

Verf van Mathys - dekkende houtafwerking door beitsen en lakken

Houtliefhebbers kennen de troeven van hout al langer: een natuurlijk, warm en authentiek materiaal waarmee je zowel binnen als buiten sfeer creëert. Enig aandachtspunt: hout moet je beschermen. Ochtenddauw, regen, felle uv-stralen… doen het hout voortdurend opzwellen en krimpen, waardoor het gaat kromtrekken, barsten of splijten.


Verf van Mathys - dekkende houtafwerking door beitsen en lakken

Als verfspecialist heeft MATHYS® een uitgebreid assortiment in huis om al je houtprojecten duurzaam te beschermen en te verfraaien. Naast de transparante producten – om het natuurlijk uitzicht van hout te bewaren – is er ook dekkende houtafwerking, zoals beitsen of lakken.

Dekkende beits, van gevel tot tuinhuis
Dekkende beitsen bedekken de houtkleur volledig maar laten wel de houtstructuur en nerven zichtbaar. Fassitek® Aqua Opaque is een hoogwaardige, zijdeglanzende, watergedragen beits voor buitenhoutwerk, op basis van 100% pure acrylaatharsen. Ecologisch verantwoord dus.


Verf van Mathys - dekkende houtafwerking door beitsen en lakken

Andere troeven? Deze fijne houtverf is geschikt voor alle houtsoorten, blank of al gebeitst. Fassitek® Aqua Opaque hecht zeer goed met de ondergrond waardoor je geen primer nodig hebt. De beits laat het hout ademen, reguleert het vocht en stoot water en vuil af. Handig ook, de houtsoort (grenen of ceder, kastanje of eik, teak of meranti…) heeft geen invloed op de eindkleur. En met een waaier van kleuren kan je echt alle kanten uit, van een sobere tint voor ramen en deuren tot een meer gedurfde gevel bijvoorbeeld.

Praktische info
MATHYS Fassitek® Aqua Opaque, Satin, 12 m2/l: richtprijs: vanaf €24,10/liter


Verf van Mathys - dekkende houtafwerking door beitsen en lakken

Dekkende lak, van satijn tot hoogglans
Lakverven transformeren het hout en geven er nieuw leven aan. Fassilux® Aqua XPE bedekt de houtkleur en structuur volledig, waardoor je je tuin en terras een naturelle of opvallende kleur kan geven. Voor binnen is er een extra matte versie, voor buiten kan je kiezen tussen satijnglans of hoogglans. Ook hier heeft de houtsoort geen invloed op de eindkleur.


Verf van Mathys - dekkende houtafwerking door beitsen en lakken

Als watergedragen kwaliteitslak combineert Fassilux® Aqua XPE het beste van twee werelden: de lakverf laat zich net zo gemakkelijk verwerken als een solventgedragen versie en heeft alle voordelen van een watergedragen lak (geurarm, snelle droging en minder milieubelastend). Lakverven bieden ook een duurzame bescherming tegen natuurlijke invloeden en zijn krasvast en afwasbaar. Aan de slag dan maar?

Praktische info
MATHYS Fassilux® Aqua XPE, Satin, 12 m2/l: richtprijs: vanaf €40,96/liter
MATHYS Fassilux® Aqua XPE, Gloss, 12 m2/l: richtprijs: vanaf €40,96/literMATHYS®, meer dan 165 jaar de Europese specialist in decoratieve verven MATHYS®, opgericht in 1845, is uitgegroeid tot een belangrijke Europese speler in verven en waterdichtingsproducten. De verven en coatings lenen zich perfect voor binnenmuren en plafonds, buitenmuren, daken, vloeren, hout en metaal. Het bedrijf stelt 130 mensen tewerk op de industriële productie-eenheid in het Limburgse Zelem.Bron: Datum: 18-04-2014

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners