Met lente komt het terras in zicht

Met lente komt het terras in zicht

   

Nog even en de lente kriebelt weer. Logisch dat je niet kan wachten om te genieten van die eerste zonnestralen op het terras. Tuinspecialist Marlux inspireert je tot een eigen stukje buitenruimte met een ruim assortiment terrastegels, klinkers en randafwerking die combineerbaar zijn.

Marlux Terrastegels Klinkers en Sierbestrating

Granité Perla, grijze terrastegel als kameleon
Het ene grijs is het andere niet. Granité Perla houdt netjes het midden tussen licht en donker en vormt zo de ideale neutrale ondergrond voor de donkere plantenpotten en stoere buitentafel. Of voor vrolijke accessoires in felle kleuren natuurlijk. Deze nieuwe terrastegel is een mooie aanvulling op het bestaande Granité-assortiment. De oppervlaktestructuur verleidt je blik met zachte stippen en een prachtige korreling die diepte geeft aan de verfijnde kleur.


Marlux Granité Perla grijze terrastegel

Granité Perla past ook perfect binnen de trend van vervagende grenzen tussen binnen en buiten. Tuinarchitecte Karlien Heremans: “Het leven binnenshuis wordt meer en meer naar buiten doorgetrokken. Dat zie je in de materiaalkeuze – kleuren en materialen die doorlopen – maar ook in allerlei elementen die buiten opduiken. Denk aan een buitenhaard, tapijten en salons op het terras, vuurschalen, een buitendouche… Vandaag willen we buiten hetzelfde comfort als binnen. Onze buitenruimte is veel meer dan een terras, gazon en wat planten.”

Granité, terrastegel met M-Coat Protection mat
Kleuren: Grigio, Siena, Argenta en Perla (nieuw 2012)
Formaat: 40 x 40 x 3,8 cm
Richtverkoopprijs: 35 euro/m2 (excl. btw)


Saxum Lavato, sierbestrating met kleurechte toplaag
Nieuwkomer bij Marlux is Saxum Lavato, gewassen bestrating met een kleurechte toplaag. Met de vijf verschillende grijstinten – van donker Caviar naar lichter Ash – kan je leuke accenten leggen. Deze sierbestrating bewijst andermaal dat klasse en eenvoud vaak hand in hand gaan. Met het formaat 15 x 15 of 20 x 20 cm, in een tint die in perfecte harmonie is met de omgeving, leg je al snel een stijlvol accent op je terras, pad of oprit.


Marlux Saxum Lavato Caviar sierbestrating met kleurechte toplaag

Marlux Saxum Lavato Atlantic sierbestrating met kleurechte toplaag

Marlux Saxum Lavato Ash sierbestrating met kleurechte toplaag

Saxum Lavato is de ideale ondergrond voor decoratieve beplanting, grote plantenpotten of bloembakken waarin je groenten en fruit kan telen. Karlien Heremans: “We zien vandaag een ecologische tendens op het terras. Die groene trend vloeit voort uit overtuiging, maar ook uit plaatsgebrek – een klein terrasje in de stad, een stadstuin. Mensen grijpen daarbij terug naar hun jeugd: de moestuin van hun ouders, de boomgaard bij hun grootouders… Zo zie je al eens fruit langs tuinmuren opduiken of bloembakken met groenten en fruit op het terras verschijnen.”

Saxum Lavato, gewassen sierbestrating met kleurechte toplaag
Kleuren: Caviar, Atlantic, Basalt, Shadow en Ash (nieuw 2012)
Formaat: 20 x 5 x 6 cm, 15 x 15 x 6 cm, 20 x 20 x 6 cm
Richtverkoopprijs: 23 euro/m2 (excl. btw)


Stonehedge, gezellige klinker met een doorleefde look
De getrommelde klinker Stonehedge ademt de sfeer van weleer uit. Die doorleefde, verouderde look is het resultaat van een specifiek proces van mechanisch verouderen. Zo wordt de geperste klinker in een grote, draaiende trommel heen en weer geschud waardoor de scherpe kantjes van de klinker worden afgevlakt en er stukjes afspringen.


Marlux Stonehedge Harlekijn - klinker met een doorleefde look

Fans van pittoreske tuinpaadjes, een rustieke oprit of een idyllisch verpooshoekje zullen blij zijn met de nieuwe kleur Harlekijn. De verschillende formaten en legpatronen zorgen telkens voor een karaktervol resultaat.

Karlien Heremans: “Het gezellige, het huiselijke komt terug. Daarbij combineren we vaak verschillende elementen: oud, nieuw, verschillende stijlen zelfs. Het hoeft vandaag niet allemaal meer zo strak en minimalistisch. We gaan het kille, ongezellige uit de weg en durven een ruimte spontaan te laten groeien.”

Stonehedge, getrommelde klinker
Kleuren: Antraciet, Titaangrijs, Oceanis, Bruin-zwart, Roubaix, Bont, Camargue, Sunset rood, Champagne, Oud wit en Harlekijn (nieuw 2012)
Formaat: 10 x 10 x 6 cm, 20 x 5 x 6 cm, 22,5 x 15 x 6 cm, 15 x 15 x 6 cm, 20 x 20 x 6 cm, 30 x 20 x 6 cm, 40 x 30 x 6 cm (nieuwe kleur Harlekijn enkel in 15 x 15 x 6 cm, 20 x 20 x 6 cm, 30 x 20 x 6 cm)
Richtverkoopprijs: 21 euro/m2 (excl. btw)Over Marlux - www.marlux.be
Marlux België, met hoofdzetel in Tessenderlo, is als producent van terrastegels en sierbestrating één van de belangrijkste spelers binnen het tuinsegment in Europa. Het assortiment is ruim en wordt opgedeeld in terrastegels, klinkers, natuursteen en randafwerking. Marlux in België stelt in totaal 300 mensen tewerk, telt 5 vestigingen en draait een jaarlijkse omzet van 60 miljoen euro met de twee collecties ‘Marlux’ en ‘Xtirio’.

De ‘Marlux’-collectie staat voor een compleet assortiment aan kwaliteitsproducten in beton voor de aanleg van tuinpad, terras en oprit. Binnen dit uitgebreide gamma biedt Marlux alle mogelijke kleuren, formaten, structuren en producten aan om de mooiste combinaties te realiseren en zo de omgeving rond het huis passend af te werken.

‘Xtirio’ staat voor een eigentijdse collectie terrastegels in beton, die inspireren tot een uniek stukje buitenruimte. Stuk voor stuk innoverende producten die zich lenen tot de creatiefste buitentoepassingen. De collectie omvat buitentegels die ontwikkeld worden in samenwerking met tuinarchitecten en –designers om perfect in te spelen op de heersende tuintrends.Bron: Marlux Datum: 11-03-2012

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 21°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners