London Tower wordt hoogste residentiële toren van

London Tower wordt hoogste residentiële toren van Antwerpen

Immpact vastgoed kondigde onlangs de start van het nieuwbouwproject ‘London Tower’ aan. Dit gebouwencomplex situeert zich op de hoek van de Londenstraat en de ltaliëlei en vormt met zijn 119 appartementen en 3000m_ kantoorruimte het sluitstuk van het Eilandje te Antwerpen.

London Tower wordt hoogste residentiële toren van Antwerpen

Immpact vastgoed kondigde onlangs de start van het nieuwbouwproject ‘London Tower’ aan. Dit gebouwencomplex situeert zich op de hoek van de Londenstraat en de ltaliëlei en vormt met zijn 119 appartementen en 3000m_ kantoorruimte het sluitstuk van het Eilandje te Antwerpen.

Immpact Vastgoed - London Tower - Eilandje Antwerpen

Het gebouw van 75 meter, wordt meteen de hoogste residentiële toren van Antwerpen en zal dus een herkenbaar deel van de Antwerpse skyline innemen.

Voor het ontwerp van de London Tower werd beroep gedaan op Cristine Conix van het gerenommeerde bureau Conix Architects. IMMPACT mikt op kopers die op zoek zijn naar een exclusieve maar betaalbare woongelegenheid in het centrum van de stad.

Elke verdieping van de London Tower telt 7 appartementen waarvan telkens 1 één slaapkamerappartement en 6 twee slaapkamerappartementen Op de bovenste verdieping bevinden zich 6 penthouses met een gemiddelde oppervlakte van 200m_ en een panoramisch zicht. Het unieke van het project, is de moduleerbaarheid. Dit betekent dat kandidaat-kopers zelf de volumes kunnen samenstellen. De appartementen worden volledig afgewerkt opgeleverd maar er is ook de mogelijkheid tot casco-aankoop bij grotere volumes. Ook de graad van afwerking kan de koper zelf bepalen.

Een appartement met 1 slaapkamer met een oppervlakte van een 60m_, wordt aangeboden vanaf 109.500€ exclusief BTW. Een appartement met 2 slaapkamers met een oppervlakte van ongeveer 90m_, is beschikbaar vanaf 149.500 exclusief BTW. Dit zijn op zich redelijke prijzen, rekening houdend met de centrale ligging in de stad, de waarde van het Eilandje en de exclusiviteit van het project. De baseline van het project is daarom "betaalbare luxe op hoog niveau".

Volgens architect Cristine Conix staat duurzaamheid centraal in het project van de London Tower: "We hebben gebruik gemaakt van hoogwaardige afwerkingsmaterialen. Zo vormt een zwarte natuursteen het belangrijkste gevelmateriaal en wordt het tot leven gebracht door het gevarieerde patroon van de raamopeningen. De opbouw en de materialen van deze elementen wekken de aanwezigheid van opspattende waterdruppels op en linken het gebouw met het thema van de vlakbij gelegen haven."

Ook de onmiddellijke omgeving wordt onder handen genomen. Tussen het kantoorgebouw en de woontoren is er een publieke doorgang voorzien waarop een voetgangers- en fietsersbrug zal aanlanden. Deze brug verbindt het nieuwe park Spoor Noord en het Eilandje.

Het eilandje is de oudste havensite van Antwerpen. In 2002 werd het masterplan goedgekeurd om het te herwaarderen. Bedoeling van het masterplan is om een luxe stadswijk te creëren met een mix van wonen, werken, culturele en commerciële voorziening. De herwaardering is meer dan alleen een succes te noemen. Zelfs onafgewerkt is het Eilandje nu al één van de populairste locaties van de stad. Het leven op het Eilandje is een unieke sensatie die in de toekomst alleen maar in dimensie zal toenemen. De bouw van de London Tower is hier het sluitstuk van.

Over IMMPACT
De Antwerpse projectontwikkelaar IMMPACT werd opgericht in 2003 en richt zich op de grote doelgroep van mensen die op zoek zijn naar een kwaliteitsvolle, maar tevens betaalbare woning. Het kantoor kiest de locaties van zijn woonprojecten zeer grondig uit. De ligging van het woonconcept is immers nauw verbonden met de levenskwaliteit van de kopers. In elk project van IMMPACT Vastgoed wordt gestreefd naar een creatief, hedendaags en modern architecturaal concept, aangepast aan de omgeving. IMMPACT Vastgoed tracht steeds te werken met de beste architecten, aannemers en leveranciers. De afwerking en materiaalkeuze worden bepaald volgens de hedendaagse confortnormen, waarbij het ethisch aspect nooit uit het oog wordt verloren.


Bron: News Engine
28/11/2008

Bron: News Engine Datum: 28-11-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 36°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners