Ledverlichting in de schijnwerpers

Ledverlichting in de schijnwerpers

Led, de verlichting van de toekomst, het werd al meermaals geopperd. Van de initiële vooroordelen is nog maar weinig te merken, en dat kan de Batibouw-bezoeker nu ook met eigen ogen zien aan de proefopstelling waar Megaman zijn leds vergelijkt met andere systemen.

Ledverlichting in de schijnwerpers

Led, de verlichting van de toekomst, het werd al meermaals geopperd. Van de initiële vooroordelen is nog maar weinig te merken, en dat kan de Batibouw-bezoeker nu ook met eigen ogen zien aan de proefopstelling waar Megaman zijn leds vergelijkt met andere systemen.

Lightplus - Megaman Powerleds


Zeker nu het kleurgebruik alsmaar meer aandacht krijgt in het interieur, biedt Megaman een performante, duurzame en energiezuinige ledverlichting die de kleuren optimaal tot hun recht laten komen.

“We vergelijken het lichteffect van de microleds met andere ledverlichting aan de hand van een opstelling met twee schilderijen”, zegt Francisco Jimenez van LightPlus.
“Iedereen zal duidelijk kunnen zien dat de Megaman microleds resoluut komaf maken met de heersende vooroordelen over ledverlichting. Integendeel, men zal er niet meer omheen kunnen dat dit de verlichting van de toekomst is.”

De nieuwe leds van Megaman, specialist in spaarlampen, zijn klaar om hun licht te laten schijnen in het huis van morgen. Anders dan de multileds op de markt werken de zogenaamde microleds van Megaman met 92 leds uit het hele spectrum vertikaal tegenover mekaar geplaatst. Deze innovatie geeft een perfect warme kleur en gelijkmatige lichtverspreiding. Bovendien een lage warmteafgifte, dus geen lelijke verbranding van stofdeeltjes tegen het plafond. De hoge energiebesparing en extra lange levensduur (tot 25.000 gegarandeerde branduren) maken de microleds ook een uiterst duurzaam product, dat zichzelf relatief snel terugverdient.


Foto: Lightplus - Megaman Leds


1 op 1 vervanging van halogeenlampen
Concreet: na maximaal 5000 branduren is de investering geneutraliseerd en wordt zelfs een nettowinst tot 250 euro en bijna 400 kg CO2-reductie per lichtpunt bereikt. De microleds zijn daarom heel geschikt voor projectmatig of commercieel gebruik, vanwege de lange branduren. De hoge kleurweergave-index, die aangeeft of alle kleuren -bij verlichting door een lichtbron- op een natuurlijke manier worden weergegeven, bereikt bij deze ledlampen RA85 bij 2000K en RA92 bij 4000K. Een aangepaste (en goedkopere) versie specifiek voor particulier gebruik wordt in het voorjaar van 2010 verwacht. Alleszins kan je op Batibouw nu al kennismaken met de unieke eigenschappen van de microleds.


Foto: Lightplus - Megaman Leds


Vaarwel gloeilamp, welkom ledlamp
Kortom, deze microleds kunnen probleemloos de halogeen-, gloei- en TL-lampen vervangen zonder verlies in lichtopbrengst en in lichtkleur (lumenbehoud van 90% na 20.000 uur). Het totaal aantal branduren piekt op 30.000.
Megaman leds bieden bovendien tot driemaal meer output dan vergelijkbare leds met dezelfde wattages. Ook zware lampen (> 60 Watt) zullen dus vervangen kunnen worden door ledlampen.

Megaman gaat weer voluit voor het milieu
De Megaman-spaarlampen zijn voor 99% recycleerbaar en door de langere levensduur moeten deze lampen minder snel vervangen worden. Voor wie bij spaarlampen blijft: Megaman werkt als enige spaarlampenleverancier met een amalgaam-technologie en is dus vrij van vloeibare kwik. Amalgaam in vaste vorm is een milieuvriendelijk alternatief voor vloeibaar kwik omdat kwikdampen alleen vrij komen bij een zeer hoge temperatuur. Bij kamertemperatuur is het kwik volledig verborgen in de metaalverbinding dat zelfs bij breuk niet vrij komt. De vaste vorm van amalgaam maakt de lamp nog makkelijker en veiliger te recycleren.


Over Megaman
Megaman is opgericht in 1994 en richt zich vooral op de Europese markt. Zij dragen kwaliteit hoog in het vaandel en zijn daarom ook niet de goedkoopste op de markt. Zij positioneren zich in een hoger segment. Innovatie en zorg voor het milieu is erg belangrijk voor Megaman.
In België en Luxemburg is LightPlus, gevestigd in Genk, exclusief invoerder van Megaman producten.


Bron: RCA
4/02/2010

Bron: RCA Datum: 04-02-2010

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 26°C

Max. 27°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners