Inspriratiewoning Zeker Wonen

Inspriratiewoning Zeker Wonen

‘Bouwen aan uw toekomst’ is voor Zeker Wonen blijkbaar geen holle slogan. Het bewijs is de nieuwe kijkwoning in de Platanendreef in Melle. Deze inspiratiewoning wil een plek zijn waar kandidaat bouwers en verbouwers ideeën kunnen opdoen, zowel op esthetisch als op energetisch vlak.

Inspiratiewoning - Zeker Wonen Melle

Dankzij de toepassing van tal van nieuwe technieken en technologieën wil Zeker Wonen met deze Inspiratiewoning bewijzen dat energiezuinig, comfortabel en smaakvol bouwen perfect hand in hand kunnen gaan.

Als erkend en geregistreerd algemeen aannemingsbedrijf is Zeker Wonen nv reeds actief sinds 1979. In drie decennia hebben we heel wat ervaring en knowhow opgebouwd inzake nieuwbouw, renovatie en projectontwikkeling. Daarbij primeren telkens dezelfde waarden: een onberispelijke kwaliteit, een verregaande service en op elk moment het juiste advies. Of het nu gaat over de bouw van een luxueuze villa, de coördinatie van een klein renovatieproject of de verkoop van een appartement, steevast doen we ons uiterste best om samen met de bouwheer te zoeken naar de ideale oplossing, daarbij ten volle rekening houdend met zijn inbreng, zijn budget en zijn voorkeuren. Ook bij de bouw van appartementen, kantoren en lofts streven we keer op keer naar een ijzersterke combinatie van puike architectuur en betaalbare kwaliteit.


Inspiratiewoning - Zeker Wonen Melle

Het opzet van deze inspiratiewoning is toekomstige bouwheren en bouwdames te inspireren omtrent energiezuinig, comfortabel én smaakvol bouwen.

Een duurzaam ontwerp
De architectuur van onze Inspiratiewoning is een toonbeeld van hedendaagse, strakke en eerlijke lijnen en vormen. Volgens onze wensen en eisen tekende architect Peter Cattoir geen nodeloze versieringen of details, maar een no-nonsenseontwerp dat zich toespitst op een compacte en betaalbare woning.

Een halfopen bebouwing is zuiniger te verwarmen dan een alleenstaande woning. Hoe minder buitenmuren, hoe minder energie er doorheen de muren verloren gaat.
Het grondplan is klassiek: een inkom met een toilet en een vestiairekast onder de trap, een woonkamer van 4,5 bij 8 meter met een open keuken en een nis voor een bureau, en tussen de keuken en de garage een bergruimte. De verdieping biedt plaats aan drie slaapkamers, een badkamer en een afzonderlijk toilet. De totale bewoonbare oppervlakte bedraagt 175 m_. Voor een gezin met twee kinderen is dat ruim voldoende. Een te grote woning betekent verspilling van energie - elke vierkante meter moet worden verwarmd - en van materialen.
De grote glaspartijen in de keuken en naast de eetruimte kijken uit op de tuin en brengen rijkelijk veel natuurlijk licht naar binnen. Na een drukke werkdag kan op het terras worden geprofiteerd van de avondzon.
Uiteraard zorgen we ook voor een uitstekende isolatie. In de spouwmuur zit 9,8 cm resolhardschuim, in het hellend dak 22 cm glaswol, en het plat dak kreeg 2 x 60 cm pur-platen. De vloer werd geïsoleerd met gespoten pur-schuim van 8 cm dik. De ventilatie gebeurt met een vraaggestuurd systeem dat tot 92% van de warmte kan terugwinnen. Samen met de combinatie van een warmtepomp en een condenserende gaswandketel brengt dit de K-waarde op 32 en het E-peil op 46.


Inspiratiewoning - Zeker Wonen Melle

Verschillende Innoverende Technieken:

 • Klassiek metselwerk zonder voegen
 • Kwaliteit en maatwerk
 • Dunne spouwplaat met maximale isolatiewaarde
 • Onze dakpannen zuiveren de lucht
 • Optimaal isolerende raam- en deurprofielen
 • Toegangscontrole met videofonie en deurtelefonie
 • Innovatief terrasconcept
 • Hybride warmtepompsysteem
 • Tot 92% warmterecuperatie bij ventilatiesysteen
 • Gashaard met 75% rendement
 • De nieuwste decoratieve verftechnieken
 • Schakelmateriaal: voor elk wat wils
 • Leds met extra veel power
 • Multisource-multiroomsysteem
 • Een totaalaanpak die kopzorgen bespaart

Deze inspiratiewoning, in de Platanendreef 62, 9090 Melle kan worden bezocht elke zaterdag tussen 14 en 17 u (behalve feestdagen en verlofperiodes) en na afspraak op 09 355 56 64.
Tijdens het Openingsweekend (zaterdag 23 en zondag 24 oktober) tussen 10 en 18 uur.
www.zekerwonen.be

Bron: Marquiz Datum: 16-09-2010

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 24°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners