Het bouwseizoen is weer aangebroken

Het bouwseizoen is weer aangebroken

Belgen bouwen, verbouwen, slaan aan het herinrichten van hun woonst, duurzaam en groen, maar ook luxe en weelde … Het is al bouw wat de klok slaat. BATIBOUW is weer in het land.
Ook met deze editie zorgt FISA opnieuw voor de 11 hoogdagen van de sector, dé niet te missen afspraak van de bouw.

Het bouwseizoen is weer aangebroken

Belgen bouwen, verbouwen, slaan aan het herinrichten van hun woonst, duurzaam en groen, maar ook luxe en weelde … Het is al bouw wat de klok slaat. BATIBOUW is weer in het land.
Ook met deze editie zorgt FISA opnieuw voor de 11 hoogdagen van de sector, dé niet te missen afspraak van de bouw.

Batibouw 2008

Wat houden jullie dit jaar voor het publiek in petto?

Geert Maes: “Feit is dat de beurs, net als de bouwsector, steeds blijft meegaan met zijn tijd. Evenementen en thema’s hangen samen met wat er vandaag bij de (ver)bouwer speelt en dat is ook mooi zichtbaar bij de nieuwigheden die onze exposanten voorstellen. De baksteen wordt groener en dat zullen we geweten hebben. Met “Duurzaam Bouwen” hebben we het dan ook niet meer over een ‘nieuwe trend’, maar wel over een manier van denken en handelen. Het reflecteert perfect wat er vandaag bij de (ver)bouwer speelt.”

Duurzaam Bouwen, hebben we het daar nu niet al genoeg over gehad?

Geert Maes: “Duurzaam bouwen is actueler dan ooit. Vandaag is het de particulier zelf die op zoek gaat naar duurzame oplossingen. Het betreft hier niet alleen de gebruikte producten, maar ook de manier waarop mensen vandaag naar hun woning kijken. Bij de (ver)bouw van een woning wordt meer en meer op termijn gedacht. Het project beperkt zich niet tot de huidige situatie. Zo kan een gezin er tien jaar later helemaal anders uitzien. Noden veranderen dan ook. Kinderen worden geboren, groeien op, worden volwassen om het ouderlijke nest uiteindelijk te verlaten… Van een thuis wordt vandaag verwacht dat deze meegroeit met het hele gezin. Ook dat past perfect in het thema van Duurzaam Bouwen. De slogan is dit jaar dan ook niet voor niets ‘Bouwen aan de toekomst’. En die toekomst ziet de Belg niet alleen voor zichzelf. Steeds meer mensen gaan op zoek naar milieuvriendelijkere alternatieven en dat is voor de (ver)bouw van hun woning niet anders. Bioverf, dubbele beglazing, extra isolatie…, alle kleine beetjes helpen. En niet alleen het milieu, maar ook de portefeuille kan er beter van worden. Een lagere energiefactuur is in deze tijd van stijgende energieprijzen iets waar heel wat Belgen naar streven.”

EVENEMENTEN

Ook aan evenementen dit jaar geen gebrek?

Geert Maes: “Dat klopt. Voor heel wat mensen en verenigingen is BATIBOUW de gelegenheid om het over bouwen te hebben. De Confederatie Bouw gaat nu al voor de vierde maal het debat aan met onze politieke leiders tijdens het Bouwforum, BATIBOUW zelf plaatst Duurzaam Bouwen extra in de schijnwerpers via seminaries en heel wat exposanten stellen tijdens persconferenties hun nieuwigheden voor. Daarnaast is het ook de ideale gelegenheid om leden van de sector in de bloemetjes te zetten. Zo worden er heel wat prijzen uitgereikt tijdens de Belgian Building Awards, is er een nieuwe Bouwschoolaward en nog tal van andere ceremonies.”

De bezoeker zal op de standen veel productinformatie vinden. Is er ook ruimte voor algemeen advies?

Geert Maes: “Enerzijds is er het adviespaleis waar naast de belangrijkste bouwfederaties, architectenverenigingen en bouwonderzoekscentra, ook de verschillende overheden staan. Hier vindt de bezoeker het antwoord op vragen als: “Op welke premies heb ik recht?” of “Welke vergunningen dienen er te worden aangevraagd?” Anderzijds kunnen diegenen die BATIBOUW bezoeken met de bedoeling hun woonst of een deel er van opnieuw in te richten, terecht in de BATIBOUW Dreamfactory. Op afspraak krijgen zij tegen een voordelige prijs raad van interieurarchitecten. Enige vereiste is het aanleveren van technische gegevens d.m.v. foto’s en plannen.”

Binnen BATIBOUW ontstaan dit jaar twee nieuwe beurzen…

Geert Maes: “Dat klopt. Met Build-IT organiseren wij dit jaar als het ware een beurs binnen BATIBOUW. Gedurende de eerste drie dagen kunnen de professionals uit de sector hier terecht voor alle hard- en software nodig bij het beoefenen van hun job. Van tekensoftware, stockbeheersoftware, trackingsoftware, datamanagementprogramma’s… tot PlotPrinters en mobiele betaalsystemen… De bouwsector is sinds de informatiseringgolf vragende partij naar informaticaoplossingen. Met Build-IT biedt FISA hen een overzicht van wat de markt vandaag te bieden heeft en dit onder één dak.

Met de BATIBOUW Jobhappening willen we daadwerkelijk iets doen aan het personeelstekort in de bouw. Op donderdag 6 en vrijdag 7 maart kunnen werkzoekenden er terecht om kennis te maken met de vele uitdagende vacatures die de sector te bieden heeft. Daarbovenop kan de kandidaat-bouwvakker er ook terecht voor het ruime aanbod aan opleidingen.”

Bron: Advancedfair
26/02/2008

Bron: Advancedfair Datum: 26-02-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 36°C

Max. 35°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners