Woonproject De Blekerij in Diest

Grote interesse voor Woonproject De Blekerij in Diest

   

Tussen het station van Diest en de Demer ontwikkelt CORES Development ‘De Blekerij’. Dit nieuw woonproject maakt deel uit van de herontwikkeling van de stationswijk in Diest. 8 maanden na de start van de verkoop van fase 1 is reeds 75% van de woonunits verkocht. En ook de appartementen van de gebouwen aan de Demerdijk blijken in smaak te vallen want van fase 2 is al meer dan de helft verkocht.

Vooral uit de nabije omgeving blijkt de interesse groot, 2 op 3 kopers van De Blekerij woont nu al in Diest of in de onmiddellijke omgeving.  De bouwwerkzaamheden van fase 1 zijn in januari 2017 gestart en de oplevering is voorzien begin 2019.

Het woonproject De Blekerij aan de Turnhoutsebaan in Diest bestaat uit 68 appartementen, 2 eengezinswoningen en 2 handelspanden. De locatie kan niet beter. De Blekerij zal worden ontwikkeld op een site tussen de Demer en het station van Diest. Deze stationsomgeving zal de komende jaren  helemaal opgewaardeerd worden.

In een eerste fase werden de 2 gebouwen, met 36 appartementen, 2 handelspanden en 2 woningen, aan de kant van het station te koop aangeboden. De bouwwerkzaamheden zijn reeds gestart en in het najaar zal de ruwbouw van de eerste fase klaar zijn. Fase 2 bestaat uit 2 gebouwen met 30 appartementen aan de Demerdijk. De constructiewerken voor deze fase zullen in april van dit jaar starten. De oplevering van de 4 gebouwen is voorzien in januari 2019.


Vooral interesse vanuit de nabije omgeving

Van bij de aanvang van de verkoop kon het woonproject rekenen op sterke interesse. 8 maanden na de start van de verkoop van fase 1 is reeds 75% van de woonunits verkocht. En ook de appartementen van de gebouwen aan de Demerdijk blijken in smaak te vallen want van fase 2 is al meer dan de helft verkocht. Uit de analyse van het kopersprofiel is af te leiden dat de interesse voor het project voornamelijk een lokaal gegeven is. Zo komt ongeveer 40% van de kopers uit Diest zelf en nog eens een kwart van kopers woont in één van de buurgemeenten. Dat maakt dat meer dan 2 op 3 van de kopers nu al in Diest of in de onmiddellijke omgeving van Diest woont.


Herontwikkeling stationswijk

De Blekerij ligt in de stationsomgeving waarvoor momenteel herontwikkelingsplannen worden uitgetekend. Het strategisch project ‘Poort van Diest en Demer’ is een samenwerking van de stad Diest, de provincie Vlaams-Brabant, NMBS en De Lijn en heeft als doelstelling de stationsomgeving nieuw leven in te blazen en te ontwikkelen als een hoogwaardige woon- en werklocatie. Het gebied moet een schakel worden tussen het station en de binnenstad en uitgroeien tot een volwaardig stadsdeel.
“We hebben private partners als CORES Development nodig om samen met ons de stationsomgeving nieuw leven in te blazen. De ontwikkeling van het eerste deel van de stationswijk is hier een mooi voorbeeld van. Dat wordt een heel belangrijke plek in de stationsomgeving. Het kan immers een katalysator vormen voor de ontwikkeling van de rest van de wijk”, zegt Katrien Putzeys, Diensthoofd ruimtelijke planning van de Provincie Vlaams-Brabant.


Architectuur

Het architectuurontwerp is van de hand van De Architecten NV. Zij besloten om de appartementen en woningen niet in één groot massief bouwblok op te nemen maar te verdelen over vier verschillende gebouwen. De gekozen bouwmaterialen (rode baksteen voor de gevels, beton voor de terrassen en aluminium voor het buitenschrijnwerk) zijn dezelfde voor de 4 gebouwen maar toch is er door het wisselend aantal bouwlagen gezorgd voor voldoende variatie in de architectuur.
Tussen de 4 gebouwen wordt een gemeenschappelijke binnentuin aangelegd, met centraal  in de tuin een wadi voor de infiltratie van regenwater en een tuinpad dat toegang biedt tot de individuele tuinen van de woningen en de gelijkvloerse appartementen.


Verkoop

De appartementen zijn te koop vanaf € 149.500, de 2 eengezinswoningen zijn beschikbaar aan een verkooprijs van € 349.500 en de 2 handelspanden aan de Turnhoutsebaan starten vanaf € 119.500. Deze verkoopprijzen zijn exclusief btw en registratie- en notariskosten.
“Uit de succesvolle verkoop blijkt dat alle parameters van dit project kloppen. Gelegen in een wijk in ontwikkeling, een product dat beantwoordt aan de lokale behoeften en verkoopprijzen die meer dan concurrentieel zijn”, zegt Sophie Deprez, Chief Commercial Officer van CORES Development.

Bron: De Blekerij te Diest Datum: 11-03-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners