Goed nieuws belastingvermindering passiefhuizen

Goed nieuws voor belastingvermindering passiefhuizen

    

Goed nieuws voor al wie met de afschaffing van de belastingvermindering voor passiefhuizen (en lage/nulenergiewoningen), net buiten de boot viel! Het Grondwettelijk Hof heeft op woensdag 8 mei 2013 deze wet van eind 201 gedeeltelijk vernietigd. Daarmee geeft het Hof het signaal dat het niet correct was dat passiefhuisbouwers plots door de afschaffing voor het blok kwamen te staan.

Afschaffing belastingvermindering passiefhuizen lage energiewoningen

Grondwettelijk hof vernietigt gedeeltelijk afschaffing van belastingvermindering passiefhuizen

Tegen deze uitspraak is geen beroep meer mogelijk en de federale regering moet nu een nieuwe wet uitwerken die de discriminatie wegwerkt in de overgangsbepaling. Die behandelde de belastingplichtigen verschillend al naargelang ze al dan niet zover gebouwd hadden dat ze al een certificaat konden aanvragen en discrimineerde bovendien t.o.v. de andere maatregelen waar het voorleggen van een contract vóór de datum van de federale beslissing wél voldoende was (zonnepanelen, condensatieketel, etc...)


Afschaffing belastingvermindering passiefhuizen lage energiewoningen

PHP zal onmiddellijk in gesprek gaan met de federale regering en de administratie om een goede, werkbare behandeling uit te werken voor de dossiers van de benadeelden.Bron: PHP Datum: 06-06-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners