Grohe wint Green Good Design Award

Grohe wint Green Good Design Award

De toekomst behoort toe aan energie-efficiënte producten die helpen om water en energie te besparen, de broeikasgassen te verminderen, afval te vermijden en het ecologische evenwicht van de planeet te handhaven. De Green Good Design Award wil het engagement voor natuur en milieu wereldwijd te belichten. GROHE is dit jaar één van de winnaars.

Grohe Green Good Design Award - Rainshower en Grohe Blue

‘Duurzaamheid maakt een wezenlijk deel uit van onze bedrijfsfilosofie’, verklaart Paul Flowers, Senior Vice President Design bij GROHE. ‘Daarom houdt GROHE in de eerste stadia van de productontwikkeling rekening met het milieu. Wij verkennen alle mogelijkheden die het product in staat zouden kunnen stellen om bij te dragen tot economisch waterverbruik. De Green Good Design Award is zowel een erkenning als een aanmoediging. GROHE blijft zich inzetten om te helpen een duurzame levensstijl aan te houden’, aldus Paul Flowers.

GROHE Rainshower Next Generation
GROHE Rainshower Next Generation sleepte een Green Good Design Award in de wacht. De drie handdouches Icon, Eco en Solo vallen onmiddellijk op met hun ringvormige, ovalen en cirkelvormige douchekoppen. Icon is bovendien beschikbaar in twaalf frisse kleuren. De GROHE EcoButton maakt het mogelijk het waterverbruik aanzienlijk te beperken, zonder afbreuk te doen aan het comfort.
Ook de verpakking is ontworpen met duurzaamheid in het achterhoofd: er wordt minder materiaal gebruikt en het volume is ongeveer vijftig procent kleiner dan dat voor andere handdouches. Bijgevolg passen er meer producten op een pallet en moeten er minder vrachtwagenkilometers worden afgelegd: een geslaagde bijdrage tot de koolstofvermindering.


Grohe Green Good Design Award - Rainshower en Grohe Blue

GROHE Blue
De innoverende keukenkraan GROHE Blue maakt het mogelijk gefilterd water rechtstreeks uit de kraan te serveren. Naast de heerlijke smaak van het water en het gebruiksgemak van het systeem ontlast GROHE Blue ook het milieu.
Het is niet langer nodig talloze glazen en plastic flessen te vervaardigen en over lange afstanden te vervoeren naar handelaars.Bron: Grohe Datum: 07-04-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 9°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners