K’Energy van Arval vermijdt koudebruggen

K’Energy van Arval vermijdt koudebruggen

   

Schoonheid trachten te vereenzelvigen met aandacht voor duurzaamheid is al geruime tijd een uitdaging voor elke producent van bouwmaterialen en constructiesystemen. Arval doet een poging met het nieuwe K’energy systeem voor gevelbekleding.

Arval K'Energy systeem voor gevelbekleding

Het K’Energy systeem een verbinding tussen binnen- en buitenstructuur overbodig door de integratie van een speciaal profiel waarop allerlei soorten gevelbekleding kunnen worden aangebracht.

Geen koudebruggen meer
Het K'energy-systeem bestaat uit een aantal verschillende componenten. Ten eerste is er het sandwichpaneel, dat bekleed wordt met een speciaal ontwikkeld metalen profiel. Dit doet dienst als basis voor de ‘Ondafix Connecters’, de onafhankelijke structurele componenten die de gevelbekleding zullen dragen. Ze staan los van de metalen balken aan de binnenzijde van de gebouwconstructie, waardoor de vorming van eventuele koudebruggen zo goed als onmogelijk wordt. Het sandwichpaneel zelf zorgt dus voor de thermische onderbreking met een optimale akoestische isolatie tot gevolg. Het is bovendien mogelijk om een extra isolatielaag aan te brengen met K’EnergyPlus.
Arval K'Energy systeem voor gevelbekleding

Grote vrijheid
Bovenop de Ondafix-componenten kunnen allerlei verschillende gevelbekledingen geplaatst worden. Metaal, glas, natuursteen, hout, plaaster, keramiek of zelfs fotovoltaïsche systemen: het kan allemaal. Op die manier combineert het K’energy gevelsysteem een optimale thermische isolatie met een grote vrijheid om de gevel het uitzicht te geven dat men verlangt. Bovendien is de muur ook minder dik door het ontbreken van de buitenstructuur, wat met zich meebrengt dat er – over heel het gebouw bekeken – heel wat minder ruimte verloren gaat.
Arval K'Energy systeem voor gevelbekleding


ARVAL by ArcelorMittal
De competenties van Arval liggen in het domein van voorgelakt en verzinkt staal, voor de realisatie van de enveloppe van het gebouw (gevel en dakbekleding), vloeren en gordingen.Bron: Arval Datum: 14-11-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners