FSC deuren voor Olympische Spelen Londen

FSC deuren voor Olympische Spelen Londen

Op 27 juli 2012 beginnen de Olympische Spelen in Londen. De organisatie is vastberaden om van deze editie de eerste ‘groene’ Olympische spelen te maken. De CO2 uitstoot wordt geminimaliseerd, afval wordt beperkt en voor de bouw van het stadion, de sportcomplexen en het atletendorp worden strenge eisen opgelegd naar materiaalkeuze.

FSC gecertificeerde gelabelde deuren - Theuma Bekkevoort

Zo kiest de organisatie enkel voor hout uit legale en duurzame bronnen, met het bekende FSC label. Theuma, een Belgisch bedrijf uit Bekkevoort, mag voor het atletendorp alvast meer dan 25.000 FSC gelabelde deuren leveren.

Theuma heeft de verantwoordelijken voor de bouw van de infrastructuur kunnen overtuigen om een nieuw ontwikkelde duurzame deur te gebruiken voor de woningen van het atletendorp. Het werken met FSC gecertificeerd hout was daarbij één van de belangrijke voorwaarden. De deur is 43 mm dik en afgewerkt met 3 lagen UV lak.

Om dit te realiseren werd een nauwe samenwerking aangegaan met een Engelse businesspartner. Alvorens als leverancier te worden aanvaard, moest Theuma, naast het FSC label, ook voldoen aan een hele reeks kwaliteitscriteria. De deurenfabriek in Bekkevoort werd ondermeer onderworpen aan een grondige kwaliteitsaudit door het Engelse controleorganisme Warrington.
De audit verliep positief en midden 2010 heeft Theuma het contract binnengehaald om het atletendorp in Londen te voorzien van de benodigde deuren voorzien van FSC label.

Theuma heeft ondertussen al meer dan 25.000 FSC gelabelde deuren voor het atletendorp geleverd. Deze worden momenteel met man en macht geplaatst door verschillende Engelse montagebedrijven. De coördinatie gebeurt door de Engelse partner.

“Vanaf juli 2012 zullen atleten van over heel de wereld honderdduizenden keren een duurzame FSC deur, geproduceerd in België, openen en sluiten. En daar zijn we als bedrijf natuurlijk bijzonder trots op” volgens Anouk Walinga, communicatieverantwoordelijke voor de Theuma groep.

Als alle leveringen voltooid zijn, zal er ongeveer 1000 m_ FSC gelabeld hout, in de vorm van houten binnendeuren, geïntegreerd zijn in het atletendorp. Het atletendorp, ten oosten van Londen, is zodanig ontwikkeld dat het na de Olympische Spelen in gebruik blijft. Het zal vooral dienst doen als woonzone, ingeplant in een groene omgeving.Bron: FSC Belgium Datum: 15-03-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 16°C

Max. 15°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners