De nieuwste badkamertrends volgens Facq

De nieuwste badkamertrends volgens Facq

De badkamer wordt alsmaar belangrijker voor mensen die bouwen of renoveren. Ze is vandaag veel meer dan alleen een plaats om zich te wassen, ze biedt ook een plek om te ontspannen en te relaxen. Of het nu gaat om een verkwikkende douche in de vroege ochtend of om een heerlijk bad om na een lange werkdag te herbronnen, mensen brengen steeds meer tijd door in hun badkamer.

Facq Badkamertrends

Deze groeiende interesse voor de inrichting van de badkamer is aan het evolueren naar een verlangen om ze volledig te personaliseren. Een badkamer voor jonge kinderen wordt niet op dezelfde manier ontworpen, uitgerust en versierd als een badkamer voor ouders, tieners of een gastenbadkamer.

Modulair meubilair - Dé trend van het moment
Modulair is dé trend van het moment en maakt het mogelijk om allerlei soorten elementen met elkaar te combineren en een badkamer in te richten die volledig is afgestemd op de eigen smaak en zo te personaliseren. In dit kader werd de collectie van modulaire meubels Progetto gecreëerd met het design en de kwaliteit van Inda. Het betreft een compleet gamma van meubels en aanvullende elementen “op maat” waarmee een uniek badkamerproject kan worden gerealiseerd.


Facq - Modulair meubilair Progetto

Douche WC
Niets is hygiënischer, natuurlijker en meer verfrissend dan zich met water te wassen. In Azië is de cultuur van de “douche-WC” al heel lang heel normaal en ook steeds meer Europese mensen hebben dit op reis leren kennen en waarderen en willen het natuurlijk reinigende comfort niet meer missen.


Facq - Douche WC

Daarom creëerde Duravit samen met designer Philippe Starck de douche-WC “SensoWash Starck”, een design WC uitgerust met mini douche en een afstandsbediening, voor een perfecte hygiëne.


Facq - Douche WC

Er kan worden gekozen uit drie douchestralen:
De ladydouche zorgt met een op de vrouwelijke behoeftegerichte waterstraal voor een bijzonder zachte reiniging.
Voor een extra grondige reiniging is de comfortdouche geschikt, die met voor- en terugspringende bewegingen van de douchearm of met een pulserende waterstraal kan reinigen. Daarbij kunnen watertemperatuur, waterhoeveelheid en douchepositie individueel worden ingesteld en eenmaal opgeslagen, altijd weer oproepbaar.
Fris gedoucht, laat men zich eenvoudig zacht met warme lucht droogföhnen. Douche-arm en douche reinigen zich voor en na ieder gebruik vanzelf.

De badkamer, een ruimte gewijd aan de zintuigen
Aangezien de badkamer meer en meer als de plaats van ontspanning en rust bij uitstek wordt beschouwd, worden er ook steeds hogere eisen gesteld op het vlak van comfort en sfeer. Om een speciale sfeer tecreëren, is de keuze van de meubels van cruciaal belang. Deze vormen in feite de essentiële koppeling tussen de sanitaire toestellen van keramiek en het bad. Zo ontstond « Ketho », het volledig nieuwe meubelgamma van Duravit, met 44 sobere, elegante elementen. De Ketho collectie is actueel design aan een toegankelijke prijs. Karakteristiek voor het programma zijn heldere, rechthoekige vormen, die een bijzondere verfijning krijgen door een filigraan kader van slechts 1,6 cm. Dankzij een speciale aluminiumsteun haalt de 1,6 cm bovenplaat zelfs een breedte tot 140 cm, waardoor uitgebalanceerde proporties in elke grootte mogelijk worden.


Facq - Ketho

Een tweede karakteristiek kenmerk is een dwars doorlopende greeplijst in aluminium. Deze lijst geeft de afzonderlijke frontpanelen een spannend ritme, beklemtoont de lengte en maakt de elementen nog slanker en eleganter.

Première in de keuken: Philippe Starck ontwerpt voor het eerst een keukenspoelbak
Voor het eerst heeft de Franse designer Philippe Starck zich gefocust op de spoelbak. Servies afwassen, groenten wassen, kookwater afgieten - de spoelbak is een centrale werkplek in de keuken en stelt hoge eisen aan de kwaliteit en functionaliteit. Hier mag uitstekend design niet ontbreken. Zo ontwierp hij de spoelbak Starck K, die de glans van de grondstof keramiek benut en hem een nieuwe uitstraling geeft, esthetisch, helder en functioneel. Als primair ontwerpprincipe is de rechte hoek bij de nieuwe keramische spoelbak alom vertegenwoordigd.


Facq - Philippe Starck ontwerpt keukenspoelbak

Design voor iedereen
Ideal Standard “Connect” is een collectie van badkameroplossingen met innovatieve opbergsystemen en stijlvolle accessoires, ontworpen door de bekroonde Britse ontwerper Robin Levien.


Facq - Ideal Standard Connect

De collectie omvat onderling combineerbare elementen, ontworpen rond drie verschillende vormen van wastafels (Sphere, Cube of Arc), die samen een naadloze, uiterst kwalitatieve look bieden voor een betaalbare prijs. “Connect” omvat 18 wastafels, diverse soorten bijpassende meubels die verkrijgbaar zijn in vijf kleuruitvoeringen, een uitgebreid assortiment baden en spiegels met of zonder verlichting en eventueel met geïntegreerde spatplaat.


FACQ op Batibouw, paleis 7 stand 311

Bron: Advancedfair Datum: 14-01-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 10°C

Max. 9°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners