Energiedag op Kamp C

Energiedag op Kamp C

    

Anneke De Smet kwam twee jaar geleden regelmatig advies inwinnen bij Kamp C | Provinciaal Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen (Westerlo) over haar bouwplannen om met een sleutel-op-de-deur firma een energiezuinige woning te bouwen.

Energiedag bij Kamp C te Westerlo

"Omdat de firma in kwestie niet veel ervaring had met laagenergiewoningen wilden we zelf goed op de hoogte zijn. Op die manier stonden we steviger in onze schoenen. Ik heb bij Kamp C veel opgestoken over het plaatsen van isolatie, het vermijden van koudebruggen, luchtdichting, ventilatie D-systeem en verwarming met warmtepomp. Voor de blowerdoortest heb ik me ook laten begeleiden bij de uitvoer. Hierdoor konden de laatste energieverliezen opgespoord worden", vertelt Anneke. Het gezin heeft sindsdien een energiefactuur van ongeveer 500 euro per jaar voor het elektriciteitsverbruik van alle toestellen, verlichting en verwarming. "Alle investeringen betalen zich dubbel en dik terug!", aldus Anneke.


Energiedag bij Kamp C te Westerlo

Wil jij ook je energieverbruik aanpakken of je grondig informeren vooraleer je aan je bouwproject start? Kom dan op 19 oktober naar de Energiedag op Kamp C!

Via verschillende rondleidingen leer je ons centrum kennen en steek je heel wat info op over duurzaam bouwen, wonen en leven. Maar de Energiedag is natuurlijk meer! Heb je een bouw-, energie- of subsidievraag? Ons team van adviseurs staat een ganse dag paraat om je verder te helpen. Kom gratis een kijkje nemen tussen 9 en 17 uur.

Slim Verbouwen
Om 14 uur stellen Peter Vermeulen en Kristof Gregoire (TV Makelaar) hun nieuwste boek voor. Ze vertellen over verschillende renovaties die jou ongetwijfeld zullen inspireren voor je eigen nieuwbouw of verbouwing.

Energiemarkt
Bezoek onze energiemarkt met verschillende standhouders. Niet alleen energieleveranciers maar ook bouwbedrijven staan je te woord. Daarnaast kan je ook een testrit met elektrische voertuigen doen. De Rookmobiel is aanwezig met uitleg over brandpreventie.

Infosessies
Er zijn drie verschillende infosessies rond isoleren (dak, gevel, spouw). Via de www.kampc.be vind je meer info hierover. Hiervoor vragen we een bijdrage van € 5 p.p.


Energiedag bij Kamp C te Westerlo

Wedstrijd
Neem deel aan onze wedstrijd en maak kans op een energieaudit voor jouw huis! De prijs wordt om 16u uitgereikt door gedeputeerde Peter Bellens. De isolatiewaarden van de gebouwschil, de technieken en het sanitair warm water worden grondig onder de loep genomen. De audit eindigt met een reeks voorstellen tot besparing die je een aardige duit opleveren en bij opvolging ook de EPC-waarde van je woning doet dalen.


Kamp C
Britselaan 20 - 2260 Westerlo - www.kampc.be

Kamp C is geopend van dinsdag t.e.m. vrijdag en de derde zaterdag van de maand, telkens van 9 – 17 uur. Je kan dan gratis advies inwinnen, je bouwplannen laten screenen of de bouwexpo bezoeken.Bron: Kamp C - Provant Datum: 12-10-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners