Eneco verlaagt gastarieven vanaf januari 2013

Eneco verlaagt gastarieven vanaf januari 2013

   

Bij het opheffen van de prijsbevriezing per 1 januari 2013 laat Eneco haar gastarieven dalen. Eneco onderstreept hiermee opnieuw haar belofte om de prijzen naar de klant transparant en eerlijk te houden en grijpt in op de tariefcomponenten die ze zelf beheert.

Gastarieven - Gasmeter

Eneco blijft de index van de gasprijs volgen, maar realiseert een kostenoptimalisatie, zonder aan service in te boeten. Uiteraard blijven de prijzen gebaseerd op de internationale gasmarkt, zoals Eneco dit altijd al heeft toegepast.

Extra besparing van 45€ op jaarbasis
Eneco biedt al gastarieven die tot 20 à 25% lager liggen dan de andere spelers. Daarbovenop schaft Eneco haar vaste vergoeding van 40€ op jaarbasis voor gas af en verlaagt de variabele component. Daarmee bespaart een gemiddeld gezin 45€ op jaarbasis voor gas.


Gastarieven - Gasmeter

Wat met de indexatie op 01/01/2013?
Naar aanleiding van de voorspelde prijsstijgingen in de pers, heeft Eneco de nodige analyses uitgevoerd. Daaruit blijkt dat het niet mogelijk is juiste voorspellingen te doen over hoe de prijsindex voor gas zal evolueren in de komende maanden. Om een voorbeeld te schetsen: over de periode van november 2011 tot januari 2012 vond er een daling van ong. 2,5€ per MWh (circa 50€ per gemiddeld gezin) plaats op de TTF-parameter gas.

Nieuwe vs. bestaande klant
De besparing is van toepassing op nieuwe én bestaande klanten bij vernieuwing van hun overeenkomst. In tegenstelling tot andere energiespelers, hanteert Eneco dezelfde tarieven voor nieuwe klanten als voor bestaande klanten bij de vernieuwing van hun contract.Bron: Eneco Datum: 05-01-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 32°C

Max. 34°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners