Ecobouwers houden Opendeur

Ecobouwers houden Opendeur

   

Tijdens de weekends van 5 & 6 en 11, 12 & 13 november kan je gratis binnenkijken in meer dan 130 lage-energiewoningen. Het concept van Ecobouwers Opendeur? Geen verkoopspraatjes, maar echte ervaringen over hoe duurzaam en energiezuinig bouwen verloopt in de praktijk.

Ecobouwers Opendeur - Binnenkijken in Lage energie woningen

De eigenaars van de woningen verzorgen de rondleiding. Zij tonen de bezoekers welke technieken tot energiebesparing leiden, hoe ze deze zelf hebben toegepast en vanuit welke filosofie ze dit gedaan hebben. Zij geven uitleg over het energieconcept, de isolatie en de verwarming. Je hoort ook alles over de gebruikte materialen en de samenwerking met de bouwpartners.

Je krijgt in kleine groepjes gedurende anderhalf uur een warm onthaal bij de mensen thuis. Je kunt kiezen uit een brede waaier van woningen: bio-ecologisch, passief, strobalenwoningen of renovaties in de stad. Wil je een houtskelet in opbouw gaan bekijken of eens binnenpiepen in een volledig afgewerkt passief appartement? Er is altijd wel een interessant bouwproject in jouw buurt dat de deuren openstelt.
Wil je meerdere projecten op één dag gaan bezoeken onder professionele begeleiding?
Schrijf je dan in voor een van de thematours.

In het aanbod zitten ook 19 gecertificeerde passiefhuizen. Tijdens de Internationale Passiefhuisdagen, van 11 tot 13 november, kan je ook in Wallonië en in onze buurlanden passieve bouwprojecten gaan bekijken.
Op 19 & 20 november vindt de ecologische bouwbeurs Hout & Groen Wonen plaats in de Waagnatie in Antwerpen. Wie inschrijft voor Ecobouwers Opendeur kan het weekend daarna gratis naar de beurs Hout en Groen Wonen.

Inschrijven
Opgelet: de plaatsen voor de activiteiten van Ecobouwers Opendeur zijn beperkt en inschrijven is verplicht. Aanmelden kan vanaf 19 oktober op www.ecobouwers.be.

Meer informatie over de beurs Hout & Groen Wonen: www.houtengroenwonen.beBron: Ecobouwers Datum: 30-10-2011

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 22°C

Max. 25°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners