Eco Planus HYDRO CV Kachel op Centrale Verwarming

Eco Planus HYDRO CV Kachel - Het antwoord van DDG op uitstoot en fijn stof

    

DDG, producent van houtkachels die aangesloten worden op de centrale verwarming, stelt dit jaar de ‘Eco Planus Hydro’ voor. Deze nieuwe milieuvriendelijke CV-kachel is het resultaat van jarenlang onderzoek naar technieken om de verbranding en warmterecuperatie te verbeteren en is beperkt in uitstoot van CO en fijn stof.

DDG haalt met de ‘Eco Planus HYDRO’ zo nu al de Europese doelstellingen rond nieuwe rendementen en uitstootnormen vastgelegd voor 2022. De nieuwe EU-richtlijnen hebben als doel te zorgen dat fabrikanten al bij het ontwerp van een product rekening houden met de impact op het milieu gedurende de hele levensduur.

De bestaande ‘Eco Planus’-kachel heeft hiervoor een drastische gedaanteverwisseling ondergaan. Een krachtige warmtewisselaar in inox (spiraal) bovenaan geeft nog steeds de geproduceerde warmte door aan water. Dit warme water wordt naar de CV-ketel gebracht. De warmtewisselaar, afgescheiden van het vuur door een carburator, zorgt dan weer voor een optimale luchtverdeling. De spiraal onder het vuur is vervangen door een vast rooster.

Daarnaast is de CV-haard uitgerust met een Hydroboost-stand, die de werking op alle regimes optimaliseert en versnelt. Met een rendement van 87% moduleert deze haard dan ook prima tussen 5 en 23 kW. De kachel gaat met andere woorden zachter of harder branden afhankelijk van de warmtevraag en behoudt hierbij zijn uitzonderlijke kwaliteiten, ook bij een laag vermogen. Het toestel is bovendien zeer compact (H 1171 mm x B 580 mm x D 457 mm) en haalt een groot vermogen. De kachel is conform de Duitse (DIN 18891) en Oostenrijkse (15a-B-VG) norm.

Ook alle andere reeksen zullen in de nabije toekomst met deze technologie uitgerust worden.

De ‘Eco Planus Hydro’ voldoet aan de verplichte energieprestatiewetgeving (EPB), is geschikt voor nieuwbouw en renovaties en is verkrijgbaar aan € 4.572 (excl. BTW; netto lanceerprijs).


Over DDG Heating
DDG produceert, installeert en onderhoudt kachels & inbouwhaarden die aangesloten zijn op de centrale verwarmingssystemen in particuliere woningen. Het bedrijf onderscheidt zich door het aanleveren van gedimensioneerde oplossingen in vermogen en design. Klanten genieten op die manier van een innovatieve, ecologische en betaalbare aanvulling op hun klassieke verwarmingssysteem.

Bron: DDG Heating - Kachels en Haarden Datum: 14-10-2017

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 21°C

Max. 21°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners