Duurzaam bouwen aan de toekomst op BATIBOUW 2008!

Duurzaam bouwen aan de toekomst op BATIBOUW 2008!

Van donderdag 28 februari tot en met zondag 9 maart staat de bouw weer op ieders agenda. Plaats van afspraak, de expositiehallen van Brussels Expo. Al wie actief is in de sector, of wie (ver)bouwt of plannen heeft om dit de komende jaren te doen, ontmoet er elkaar.

Duurzaam bouwen aan de toekomst op BATIBOUW 2008!

Van donderdag 28 februari tot en met zondag 9 maart staat de bouw weer op ieders agenda. Plaats van afspraak, de expositiehallen van Brussels Expo. Al wie actief is in de sector, of wie (ver)bouwt of plannen heeft om dit de komende jaren te doen, ontmoet er elkaar.

Batibouw 2008

Op donderdag 28 en vrijdag 29 februari kunnen de bouwprofessionals al exclusief kennis maken met de talloze nieuwigheden die de sector voor hen in petto heeft. Vanaf zaterdag 1 tot en met zondag 9 maart is ook het grote publiek welkom.

Centraal thema
BATIBOUW 2008 staat volledig in het teken van “Duurzaam Bouwen”. Een thema dat zowel bij exposanten als bij bezoekers een concretere betekenis heeft gekregen. ”De baksteen in de maag kleurt inderdaad steeds groener” aldus organisator Geert Maes. “Alternatieve oplossingen die vroeger slechts hypotheses waren, zijn vandaag geconcretiseerd en worden voorgesteld op de beurs. Daarbij komt ook nog dat heel wat mensen met de hoge energieprijzen middelen zoeken om te besparen. Een duurzame maar hogere investering kan op iets langere termijn heel wat goedkoper uitkomen. Bovendien wordt bij het concept van een woning vaak al rekening gehouden met eventuele toekomstige noden van het gezin. Een gezinsuitbreiding, de oude dag… De moderne mens leeft in het heden zonder daarbij de toekomst uit het oog te verliezen.”

Nieuwigheden
Ook dit jaar biedt BATIBOUW naast de vele nieuwigheden van de exposanten weer heel wat evenementen aan. Menig bouwproducent wordt er in de bloemetjes geplaatst tijdens één van de Awardceremonies die de beurs rijk is. (Milieu, Energiebesparend, Innovatie technisch, Innovatie design en Communicatie) Ook voor de grote spelers uit de sector is BATIBOUW het uitgelezen moment om met hun boodschap naar buiten te komen. De evenementenkalender biedt dit jaar dan ook voor ieder wat wils. Deze kan nu reeds op www.batibouw.com worden geconsulteerd.

Build IT en BATIBOUW Jobhappening voor bouwprofessionals
Helemaal nieuw dit jaar is het beurs-in-een-beurs-concept. Zo kunnen bouwprofessionals van donderdag 28 februari tot en met zaterdag 1 maart tijdens hun bezoek aan BATIBOUW ook gratis Build-IT bezoeken. Het ICT platform om alle nieuwe hard- en software te ontdekken die kan helpen bij de verdere informatisering van hun activiteit.
Op donderdag 6 en vrijdag 7 maart kunnen kandidaat-bouwprofessionals er terecht op de BATIBOUW Jobhappening. Dit initiatief beantwoordt eindelijk de vraag van menig bouwbedrijf dat actief op zoek is naar kandidaten om de vele uitdagende vacatures die de sector rijk is, te kunnen invullen.

BATIBOUW Dreamfactory voor toekomstige (ver)bouwers
Die (ver)bouwers wiens creatieve ideeën opgedroogd zijn of die gewoon eens hun ideeën willen toetsen aan een andere mening kunnen nu hun oor te luisteren leggen bij een interieurarchitect, Mits voorafgaande afspraak en een bijdrage van € 35 kunnen geïnteresseerden in de centrale inkomhal een 45 minuten tellende sessie boeken met zo'n interieurarchitect. Deze zal op basis van meegebrachte plannen en foto's de (ver)bouwers in spe adviseren. Inschrijven kan vanaf 1 februari op www.batibouwdreamfactory.be .

Bron: Advancedfair
16/02/2008

Bron: Advancedfair Datum: 16-02-2008

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 15°C

Max. 19°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners