Durabrik Group neemt EcoPuur over

Durabrik Group neemt EcoPuur over

  

EcoPuur uit Nevele maakt voortaan deel uit van de Durabrik Group, het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik Life en Victor. EcoPuur biedt een totaalpakket van alle energiezuinige gebouwtechnieken aan, wat het bedrijf uniek maakt in de markt.

Zo is EcoPuur actief in hernieuwbare energie, verwarming, ventilatie, elektriciteit, sanitair, energie scan, light catchers, relighting en persluchtinstallaties. Door de overname van EcoPuur wil Durabrik haar strategische doelstelling rond energiezuinige en kostenefficiënte bouwoplossingen verder onderstrepen. EcoPuur nv wordt een onafhankelijke business unit binnen de Durabrik Group met een eigen management en business plan.

Samen voor energiezuinige, betaalbare woningen
De overname van EcoPuur door de Durabrik Group is een doordachte beslissing. De organisatie werkt al geruime tijd samen met het Leuvense onderzoeksbureau Futureproofed om betere marktinzichten te krijgen op het vlak van energiezuinig bouwen. Verschillende onderzoeken tonen aan dat de Belgische consument hoe langer hoe meer bereid is om te investeren in hernieuwbare energie. Recent onderzoek geeft aan dat 33% van de Belgische consumenten binnen het jaar willen investeren in hernieuwbare energie, wat een stijging is van 40% ten opzichte van 2012.
De overheid legt bovendien steeds strengere energienormen op om tegen 2021 klaar te zijn voor de Europese norm, waarin elke nieuwbouw zo goed als energieneutraal moet zijn. Door te investeren in de overname van EcoPuur, zorgt Durabrik Group dat de bijkomende kennis en knowhow die hiervoor vereist is, aanwezig is binnen de groep. Durabrik wil daarnaast ook blijven inzetten op de betaalbaarheid van niet alleen de bouwkosten, maar ook de woonkost op lange termijn.
De activiteiten van EcoPuur zijn in dat opzicht complementair aan de bouwactiviteiten van Durabrik Group: hun unieke, duurzame en energiezuinige gebouwtechnieken zijn een perfecte match met de nieuwbouw en renovatie activiteiten van Durabrik Life en Victor.


Durabrik neemt Ecopuur uit Nevele over

Samen voor een stabiele toekomst
Wannes Wylin, oprichter EcoPuur reageert: “Ik ben bijzonder verheugd dat we voortaan deel zullen uitmaken van de Durabrik Group. Zij kunnen Ecopuur de nodige financiële stabiliteit en management ondersteuning bieden om op lange termijn succesvol te zijn. Bovendien kunnen wij onze medewerkers hierdoor een mooi toekomstperspectief bieden.”

Joost Callens, CEO Durabrik licht verder toe: “Durabrik kiest steevast voor kwaliteit en vindt het belangrijk om niet alleen esthetisch, maar om ook energie efficiënt en betaalbaar te bouwen. Eén van de strategische pijlers bij Durabrik is namelijk de ontwikkeling van duurzame woonwijken. In het kader daarvan is de overname van EcoPuur voor ons dan ook een belangrijke troef omdat we zo de nodige knowhow in huis halen Deze synergie zal ons toelaten om de meest geschikte duurzame woonoplossing voor elke klant te vinden.“

Over EcoPuur
EcoPuur cvba, met hoofdzetel in Nevele, werd in 2006 opgericht door Wannes Wylin. Drie jaren later stapten ook zijn broer Jan en schoonbroer Johan mee in het bedrijf als medeaandeelhouders. Het bedrijf kende een mooie groei in zowel zonnepanelen als in gebouwtechnieken, maar kwam in moeilijkheden nadat de forse inkrimping van de overheidssubsidies de sector van hernieuwbare energie in moeilijkheden bracht.

In het kader van een WCO-procedure heeft de rechtbank van koophandel te Gent de machtiging verleend tot overdracht van de onderneming aan de Durabrik Group, die samen met de activiteiten quasi het voltallige personeel overneemt.

EcoPuur zal binnen Durabrik Group functioneren als een aparte vennootschap, zijn eigenheid behouden en volgens een eigen business plan operationeel zijn. EcoPuur zal als totaalaanbieder van energiezuinige en hernieuwbare bouwtechnieken voor de residentiële en niet-residentiële markt een brede waaier aan klanten, de bouwheer, de aannemer klein en groot, de projectontwikkelaar, de architect, de KMO en industrie, bedienen in heel het Westen van het land tot Brussel en Antwerpen. Van verwarmingsaudit tot duurzaam energieadvies, van vervanging van een oude stookketel tot energiezuinige renovatie tot het installeren van technieken voor laag- en nul-energie-woningen tot het meehelpen ontwikkelen en bouwen van duurzame woonclusters en bedrijfsgebouwen klaar voor de toekomst, tot het beheren van technische gebouwinstallaties, al deze zaken behoren tot de activiteiten van Ecopuur.

Over Durabrik Group
Durabrik Group is het bedrijf achter de totaalaannemers Durabrik Life en Victor. Durabrik Group mag zich vandaag een vaste waarde in de bouwsector noemen met bijna 50 jaar ervaring, een jaaromzet van 75 miljoen euro en een team van 200 medewerkers. Joost en Claudia Callens, de tweede generatie in dit familiebedrijf, verbouwden de hoofdzetel te Drongen tot een opvallende blikvanger.
Het hoofdkwartier is gelegen in een gloednieuw gebouw langsheen de E40. Dit wordt gekenmerkt door het blanco huis dat in de hoek van het gebouw is geïntegreerd en een unieke inspiratieruimte.


Meer Info ? Durabrik LifeBron: Durabrik Group Datum: 20-06-2013

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 28°C

Max. 28°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners