Droogsysteem voor vloerverwarming van Vasco

Droogsysteem voor vloerverwarming van Vasco

    

Radiatorfabrikant VASCO maakt zijn aanbod voor verwarming compleet met een nieuw type vloerverwarming. Met het droogsysteem voor een lage vloeropbouw komt er een toepassing op de markt die een dekvloer overbodig maakt, want de vloerafwerking kan rechtstreeks op de droogsysteemplaat komen te liggen.

Vasco droogsysteem voor vloerverwarming

Met of zonder bijverwarming door radiatoren biedt VASCO nu een totaalaanbod voor verwarming, zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.


Vasco droogsysteem voor vloerverwarming

Een gelijkmatige warmteverdeling, geen tocht of stofcirculatie, geruisloos, onzichtbaar, plaatsbesparend… de voordelen van vloer- en wandverwarming zijn ondertussen gekend. Je bespaart er bovendien centen mee. Aangezien vloerverwarming gebruik maakt van water op lage temperatuur, is het energiezuinig.


Vasco droogsysteem voor vloerverwarming

Snellere reactietijd
Met de vloerafwerking rechtstreeks op de EPS-plaat gemonteerd, wordt het systeem bij uitstek geschikt voor renovatie: een ultralage vloeropbouwhoogte (± 5cm), snelle en eenvoudige plaatsing. Het VASCO droogsysteem bestaat uit een EPS-isolatieplaat van 25 mm dikte, voorzien van een gelamineerde aluminium folie met voorgevormde sleuven waarin de vloerverwarmingsbuis wordt ingelegd.


Vasco droogsysteem voor vloerverwarming

Bij het nieuwe VASCO droogsysteem is een traditionele dekvloer dus overbodig. Daardoor vermindert de inertie, wat resulteert in een extra snelle reactietijd, tot 8 x sneller dan traditionele systemen. De combinatie met radiatoren als bijverwarming blijft mogelijk.

Kenmerken EPS/ALU plaat

 • EPS 40 kg/m_
 • Aluminium van 100 ?m
 • Afmetingen: 1175 x 750 x 25 mm
 • Verpakking: 13 stuks
 • Pasafstand: 15 cm
 • Buisdiameter: 14 mm

VASCO is vooral bekend voor zijn designradiatoren, maar heeft ook ruim 30 jaar lang ervaring op het vlak van vloerverwarming. De eigen calculatiedienst zorgt ervoor dat de verwarmingsbuizen optimaal verdeeld worden in de te verwarmen ruimtes. Hiervoor wordt een warmtetechnische studie gemaakt die resulteert in een gedetailleerd legplan. De 10-jarige systeemgarantie en de 30 jaar garantie op de buis zijn daarbij vrij unieke troeven voor de consument.


Voor toepassing met dekvloer biedt VASCO de keuze uit 3 alternatieve vloerverwarmingssystemen:

 • Het tackersysteem: snel te plaatsen en uiterst geschikt voor plaatsing op EPS-panelen of voor plaatsing op een ondergrond die niet volledig vlak is (gespoten pur) en voor ruimtes met veel hoeken en kanten.

 • Vasco tackersysteem voor vloerverwarming

 • Het noppenplaatsysteem: eenvoudig te plaatsen door 1 persoon, ideaal voor een vlakke ondergrond en bij vierkante/rechthoekige lokalen.

 • Vasco noppenplaatsysteem voor vloerverwarming

 • Het metaalnettensysteem: uiterst geschikt voor toepassing in grotere oppervlaktes. Ook interessant bij oppervlakte met oneffen ondergrond.


 • Bron: Vasco Datum: 07-06-2012

  Sociale media laatjebouwen

  Project in de kijker

  Max. 22°C

  Max. 25°C

  Cartoon & Bouwpret

  Onze partners