Dimmers voor alle lampen

Dimmers voor alle lampen

Legrand lanceert een nieuwe dimmer compatibel met alle types lampen, ook spaarlampen. Installateurs kunnen hun klanten voortaan volop laten genieten van de voordelen van variabel licht, zelfs bij gebruik van spaarlampen, en hen meteen de mogelijkheid bieden nog meer te besparen op hun elektriciteitsverbruik.

Dimmers voor alle lampen

Legrand lanceert een nieuwe dimmer compatibel met alle types lampen, ook spaarlampen. Installateurs kunnen hun klanten voortaan volop laten genieten van de voordelen van variabel licht, zelfs bij gebruik van spaarlampen, en hen meteen de mogelijkheid bieden nog meer te besparen op hun elektriciteitsverbruik.

Legrand Celiane Led Dimmer


Voor een maximum aan comfort is er bovendien de 400 W multibelastbare dimmer Céliane, bestuurbaar door middel van om het even welke TV- of DVD afstandsbediening.

Universele dimmer 300 W: een dubbele besparing
De nieuwe Céliane universele dimmer beantwoordt aan een reële behoefte van zowel installateurs als eindgebruikers : hij functioneert op alle soorten lampen, inclusief - en dat is een uniek gegeven - op compacte fluospaarlampen en op LEDs. De installateur kan dus in alle rust zijn werk beginnen, ongeacht het type lamp in de verlichtingstoestellen van de klant. Gebruikt deze laatste spaarlampen dan geniet hij niet alleen van variabel licht, maar ook van een dubbele daling van zijn elektriciteitsverbruik. Inderdaad, laboratoriummetingen leverden volgende cijfers op voor het verbruik van een lamp van 100 W, slechts 25% gedempt: gloeilamp, min 44% ; compacte fluolamp, min 58% ; LED-lamp zonder transformator, min 65%.


Foto: Legrand - Céliane Led Dimmer


De nieuwe Céliane dimmer wordt aangeboden in 300 W voor spaar- of LED-lampen. Hij is geschikt voor het aandrijven en dimmen van gloeilampen van 40 tot 300 W, halogeenlampen 230 V, halogeenlampen TBT met ferromagnetische of elektronische transformator, fluolampen 160 VA of met LEDs. Hij wordt geïnstalleerd zonder gebruik van andere apparatuur.

Multibelastbare dimmer 400 W: een nieuw gebruikscomfort
Met de nieuwe Céliane multibelastbare dimmer biedt de installateur een nieuw gebruikscomfort in variabel licht.
Zo kan deze dimmer, wanneer hij is uitgerust met één enkele schakelaar of met meerdere drukknoppen, ook vanop afstand bediend worden. Hij is dan voorzien van een infraroodontvanger en kan, voor optimaal gebruikscomfort, worden bediend vanop de meeste afstandsbedieningen voor TV of DVD (aan-, uit- en dimfunctie). Dit uiteraard na overdracht van de afstandsbedieningscode naar de dimmer.
Tweede troef is de mogelijkheid de dimmer te gebruiken met vooraf ingestelde verlichtingsniveaus van 0, 33, 66 of 100% of in waakstand, met een progressieve uitdoving van de lamp over één uur. Het 400 W multibelastbare model is geschikt voor het aandrijven en dimmen van gloeilampen van 40 tot 300 W, halogeenlampen 230 V en van halogeenlampen TBT met ferromagnetische of elektronische transformator.

Céliane : 40 afwerkingen en alle nuttige functies
De nieuwe universele dimmers zijn verkrijgbaar in de 40 esthetische Celiane-afwerkingen op basis van verschillende materialen. Een divers aanbod duurzame materialen die perfect samenvloeien met alle hedendaagse stijlen : 'frosted' en glanzend kunststof, geborsteld en geanodiseerd metaal, hout, glas, keramiek en zelfs leder. Er is een uitvoering die past in elk interieur. De Céliane-schakelaars integreren alle innovatieve comfortfuncties.

Bron: 
27/02/2010

Bron: Datum: 27-02-2010

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 19°C

Max. 20°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners