Derde Huis van de Toekomst gaat open

Derde Huis van de Toekomst gaat open

Het Huis van de Toekomst in Vilvoorde, ook bekend als Living Tomorrow, is voor de tweede keer gemoderniseerd. De derde versie van het huis heeft donderdag de deurengeopend, maar wij hebben voor U al een kijkje genomen.

Derde Huis van de Toekomst gaat open

Het Huis van de Toekomst in Vilvoorde, ook bekend als Living Tomorrow, is voor de tweede keer gemoderniseerd. De derde versie van het huis heeft donderdag de deurengeopend, maar wij hebben voor U al een kijkje genomen.

Living Tomorrow - Huis van de toekomst - Vilvoorde

Bekijk hier de ::: Fotospecial :::

Innovaties concreet
Living Tomorrow 3 toont net als zijn twee voorgangers een blik op de toekomst. Het doet dat door de meest vooruitstrevende nieuwigheden van verschillende bedrijven in een normaal huis in te bouwen. Zo wil het illustreren waar de particulier binnen enkele jaren mee te maken krijgt en innovaties heel concreet maken. Tegelijk willen de deelnemende bedrijven weten wat de consument van die nieuwigheden vindt.

Intelligente spiegel
In het nieuwe huis vind je onder meer een 'intelligente spiegel' waarop je 's ochtends de krant kan lezen of je muziekspeler bedienen terwijl je je klaarmaakt. De keuken heeft een werkblad met speciale LED-verlichting waarmee je heel wat functies in je huis kan bedienen zoals de verlichting. Een aromatoestel verspreidt een frisse geur, als je liever niet ruikt dat je frietjes aan het bakken bent.

Winkel van de Toekomst
De nieuwste versie van het Huis van de Toekomst bouwt eigenlijk vooral voort op wat al in de vorige versie bestond. Echt nieuw is de Winkel van de Toekomst, een hypermoderne Delhaize. Het grote publiek kan er futuristische winkelconcepten ontdekken die een blik werpen op hoe we in de toekomst onze boodschappen zullen doen. Delhaize gebruikt onder meer RFID (Radio Frequency Identification) in een intelligent winkelkarretje met ingebouwd scherm. Van zodra je een product in je karretje legt, krijg je meer informatie zoals prijs, samenstelling en voedingswaarde of zelfs gegevens over de wijnregio van de net gekozen fles.

Frank Fol huiskok
Nieuw is ook de komst van kok Frank Fol naar het huis. Hij zal enkele keren per jaar een menu voorstellen in de keuken van de toekomst. Fol is de komende vijf jaar de huiskok van Living Tomorrow 3.

20 miljoen euro
Het concept Living Tomorrow is een idee van de Limburgers Peter Bongers en Frank Beliën uit 1993. In 1995 bouwden ze in Vilvoorde het eerste Huis van de Toekomst. In 2000 volgde Living Tomorrow 2, waarin 14,5 miljoen euro werd gepompt. De tweede versie toonde ook toepassingen voor het Kantoor van de Toekomst. In 2003 opende Living Tomorrow een gelijkaardig concept in Amsterdam. Sinds 2000 werd er tussen 18 en 20 miljoen euro geïnvesteerd. De Vlaamse overheid hoort bij de mede-initiatiefnemers.

De permanente tentoonstellingen in Living Tomorrow trokken de afgelopen jaren heel wat bezoekers. Het eerste Huis van de Toekomst telde 627.000 bezoekers, voor Living Tomorrow 2 klom dat aantal naar het miljoen. Voor Living Tomorrow 3 wordt eenzelfde aantal bezoekers verwacht.

Bron: Living Tomorrow
3/01/2007

Bron: Living Tomorrow Datum: 03-01-2007

Sociale media laatjebouwen

Project in de kijker

Max. 12°C

Max. 10°C

Cartoon & Bouwpret

Onze partners